3 beneficii ale cititului de carti copii seara pentru cei mici


blogging

In ziua de astazi, cititul impreuna cu cei mici de carti copii seara, inainte de ora de culcare, poate fi o activitate extrem de benefica atat pentru parinti, dar mai ales pentru juniori. Chiar si 2-3 pagini de carti pentru copii citite in fiecare seara ajuta micutii sa se dezvolte armonios. Lectura de seara din carti pentru copii aduce reale beneficii pentru cei mici pe termen lung, de care orice mamica responsabila ar trebui sa tina cont. Iata care sunt cele mai importante 3 astfel de beneficii.

            Dezvoltarea limbajului

            Povestile cu ilustratii si nu numai, citite copiilor inainte de ora lor de culcare, ii ajuta sa isi dezvolte limbajul in mod accelerat. De ce? Pentru ca seara, acestia sunt cei mai relaxati si isi pot concentra atentia mult mai bine. Daca ziua sunt plini de energie, se joaca, alearga, comunica, deseneaza si asa mai departe, noaptea, juniorii intra intr-o stare de repaus ce ii ajuta sa se linisteasca si sa acumuleze informatii noi. Cu cat pasiunea pentru lectura a celor mici este conturata de la varste fragede, cu atat acestia isi dezvolta limbajul si invata sa se exprime. Mai ales ca, majoritatea cartilor cu ilustratii cuprind fraze scurte si simple, uneri repetitive, astfel incat copii sa capete notiuni noi in mod eficient si sa le insuseasca in comunicarea zilnica.

            Stimularea dragostei fata de lectura

            Nenumarate studii si cercetari in domeniu au fost facute pe acest subiect si toate au ajuns la o concluzie comuna: cititul inainte de culcare alaturi de cei mici stimuleaza in mod profund dragostea fata de lectura inca de la varste fragede. Mai mult decat atat, se creeaza un obicei sanatos, de durata, pe care copiii, mai tarziu, il vor insusi. Si cum la ora actuala avem de a face cu o adevarata invazie de tehnologie in intreaga lume, invazie ce a inceput sa acapareze din ce in ce mai mult atentia copiilor, cititul este considerat un antidot pentru a-i face pe copii si parinti deopotriva sa nu neglijeze rolul lecturii.

            Un somn mai bun

            Orice mamica stie ca pruncul sau trebuie sa fie odihnit pentru a avea suficienta energie in timpul zilei sau pentru a nu fi agitat. Lectura inainte de ora de culcare poate fi o modalitate ideala de a imbunatati calitatea somnului celui mic. Cu fiecare pagina citita, urmarita sau ascultata inainte de ora de culcare, copiii se relaxeaza, iar gandurile lor se muta intr-un alt plan, inducand in mod treptat somnul. In plus, toate informatiile pe care acestia le asimileaza inainte sa adoarma despre personajele lor preferate ii ajuta sa aiba o imaginatie mai bogata si sa viseze mai frumos.

            Prin urmare, exista suficiente motive pentru care celor mici ar trebui sa li se citeasca inainte de ora de culcare. Evident ca, lista beneficiilor lecturii de seara poate continua. Este esential, totusi, ca mamicile sa constientizeze aceste beneficii si sa gaseasca metode de a introduce lectura in viata copiilor sub orice forma.


Previous A vinde sau au lasa gaj obiectele de valoare la un amanet Bucuresti?
Next Cand si de ce trebuie sa purtam gulere cervicale