3 bucătării asiatice ce merită încercate


Bucătăria asiatică este una dintre cele mai gustoase şi aromate din toată lumea. În acelaşi timp, aceasta este şi una dintre cele mai sănătoase, datorită ingredientelor folosite pentru prepararea mâncărurilor. Deşi pare mai degrabă o mâncare de dietă, preparatele asiatice sunt asemănătoare cu cele ale noastre, însă sunt pregătite într-un alt mod, mult mai sănătos şi benefic corpului uman.

Bucătăria nu este bazată pe alimente consistente, ci mai degrabă pe orez, peşte, carne, cereale integrale, legume şi fructe. Pe lângă beneficiile asupra sănătăţii, bucătăria asiatică se poate mândri şi cu rapiditatea şi simplitatea prin care sunt preparate ingredientele, dar şi cu timpul scurt de gătire al alimentelor.

  • Bucătăria chinezească

Bucătăria chinezească abundă în preparate care reprezintă echilibrul perfect între culoare, gust, aromă şi prezentare. Această bucătărie nu este una uniformă pe întreg teritoriul ţării, însă toate regiunile se bazează pe ingredientele de bază şi pe gătitul echilibrat. Delicioasele mâncăruri tradiţionale au în compoziţie carbohidraţi (orez şi tăiţei), legume de origine chinezească şi soia.

Dacă nu aţi încercat până acuma nici un astfel de preparat, ar trebui să gustaţi măcar o dată, pentru a vă convinge de bunătatea acestuia şi să simţiţi aromele intense. Vă recomandăm cele mai cunoscute preparate: Porc dulce-acrişor, Pui gong bao, Rulouri de primăvară şi Mooncake.

  • Bucătăria coreeană

Dacă vă place mâncarea picantă, atunci bucătăria coreeană o să fie pe gustul vostru. Aceasta este plină de arome şi savoare, fiind un echilibru între cele cinci gusturi. Mesele coreenilor abundă în mâncare, astfel că, la cină, cea mai importantă masă a lor, se servesc până la 20 de preparate.
Mâncărurile sunt preparate din orez, alge, carne, tofu, legume şi peşte, acestea fiind ingredientele de bază ale acestei bucătării. De asemenea, printre condimentele cele mai folosite se numără usturoiul, ghimbirul, sosul de soia şi uleiul de susan.

Pentru a simţi cu adevărat aromele preparatelor coreene, vă recomandăm să încercaţi Kimchi, Bibimbap, Bulgogi, Supa de pui cu gingsen sau clătitele coreene cu sirop de zahăr.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre bucătăria coreeană, dar şi alte bucătării asiatice, vă invităm să intraţi pe Bunădiminata.ro, unde echipa a pregătit o campanie despre importanţa şi beneficiile acesti bucătării, despe ingredientele cele mai folosite şi despre reţele care merită încercate.

  • Bucătăria japoneză

Cu siguranţă, aţi auzit de sushi. Faimosul preparat a ajuns să fie recunoscut şi consumat la nivel mondial, chiar dacă este pregătit din peşte crud. Însă, bucătăria japoneză nu se bazează numai din sushi. Mâncarea tradiţională este alcătuită din ingrediente precum orez, supă de miso, murături, carne şi peşte de bună calitate sau fructe de mare. Pentru condimentarea acestora se folosc sosul de soia, mirinul şi vinul de orez. Pe lângă sushi, cele mai cunoscute preparte sunt: Tonkatsu, Ramen, Namagashi şi Uiro.

Pe voi care bucătărie vă atrage cel mai mult?


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Descarca aplicatii din Google Play pe pc
Next Cum să treci peste astenia de toamnă