3 modalitati prin care iti poti mentine salteaua mereu curata


blogging

Daca tocmai ai devenit fericitul/fericita posesoare a unei saltele, nu putem decat sa te felicitam pentru decizia facuta. Insa, daca esti de parere ca ti-ar trebui o saltea noua sau vrei sa afli cum s-o mentii pe cea actuala intr-o stare cat mai buna, pentru o perioada indelungata de timp, acest ghid iti va veni in ajutor.

Stiu ca e frustrant odata ce ai inceput sa faci tot felul de schimbari prin casa, sa te gandesti ca la scurt timp ele ar putea ajunge intr-o stare similara cu piesele pe care tocmai ce le-ai schimbat. Sau gandul ca se vor degrada precum ai vazut la rude sau cunostinte este de-a dreptul terifiant.

Inainte de a stabili care sunt metodele ce te pot ajuta sa-ti mentii salteaua intr-o stare cat mai buna si, de ce nu, curata in permanenta, un aspect foarte important este modul in care ai facut sau vei face o astfel de achizitie.

O saltea mai scumpa decat precedenta?

Da si nu. Daca doresti sa te ghidezi catre calitate confort si rezistenta, pretul nu este cel care primeaza. Indiferent de costuri, salteaua poate ajunge in scurt timp intr-o stare deplorabilla daca nu ai grija asa cum trebuie sau daca te lasi pacalit(a) de vanzatorii care-ti spun povesti incredibile despre o saltea de calitate miica sau medie, doar de dragul sa te captiveze si sa te faca sa o cumperi la un pret exorbitant.

Iti recomand sa apelezi la saltele certificate, acele tipuri de saltele care vin cu un document ce atesta materialele folosite si proprietatile acesteia. Ba mai mult, in caz de problleme medicale, apeleaza la un doctor si ulterior la un showroom specializat unde vei gasi sigur saltele de cea mai buna calitate, pe care de altfel le poti si testa in prealabil.

Asadar, acestea fiind zise, iata si cele 3 modalitati prin care-ti poti mentine salteaua mereu curata.

1. Husa

Orice saltea moderna vine la pachet cu o husa proprie de protectie, realizata din materiale durabile si de o calitate superioara. Ei bine, ai intotdeauna grija ca salteaua sa fie invelita in acea husa care iti va proteja toate straturile flexibile sa se degradeze in timpi redusi.

In acelasi timp, poti schimba lenjeria cu una ce face parte din similitudinea culorilor saltelei. Concret, majoritatea saltelelor sunt albe si detin o husa de aceasta culoare sau bej. Imbracandu-ti patul intr-o lenjerie de culoare la fel de deschisa sau chiar identica, in momentul spalarii poti pune la un loc toate aceste piese. Nu uita ca lenjeria sa fie si ea din bumbac. O lenjerie de culoare inchisa si mai ales, din materiale sintetice, poate transfera culoarea direct pe husa sau pe salteaua propriu-zisa.

2. Materiale

Utilizeaza pentru protectia saltelei numai lenjerie din bumbac care va conserva proprietatile saltelei si ii va oferi libertate sa respire. Astfel iti vei proteja salteaua de fel si fel de microbi. Nu strica sa ai si o a doua husa.

3. Curatarea

Curata salteaua numai cu substante destinate acesteia sau cu substante de curatare slabe ca actiune. Astfel ai certitudinea ca nu exista riscul de a-I degrada constructia si proprietatile.


Previous Cum sa alegem o masuta pentru cafea
Next Cum sa ai o bucatarie de lux