3 ponturi pentru a avea un spatiu de lucru relaxant


Fie ca lucram de acasa sau de la locul de munca, petrecem din ce in ce mai multe ore in fata unui computer. Din cauza acestei tendinte de pe piata locurilor de munca, din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale. Pentru a preveni aparitia acestei afectiuni trebuie sa acordam o atentie deosebita modului in care este amenajat spatiul de lucru, indiferent ca este vorba despre spatiul de lucru din confortul casei noastre sau de la birou. Din modul in care amenajam spatiul de lucru nu trebuie sa pierdem din vedere urmatoarele 3 ponturi:

  1. Mobilierul utilizat in spatiul de lucru trebuie sa fie cat mai versatil astfel incat acesta sa fie cat mai util. De asemenea, trebuie sa aiba cat mai multe locuri pentru depozitarea diverselor documente. Biroul trebuie sa aiba dimensiuni suficient de mari astfel incat distanta dintre computer si cel care lucreaza in fata computer-ului sa fie de aproximatix 25-30 cm.
  2. Avand in vedere ca lucrul la birou inseamna ca trebuie sa stam multe ore pe scaun este necesara acordarea unei atentii deosebite scaunului pentru birou. Acesta trebuie sa protejeze coloana vertebrala, sa poata fi reglat pe inaltime, fie confectionat dintr-un material care sa nu ne creeze o stare ciudata dupa petrecerea mai multor ore pe el si sa fie solid. Cel mai important detaliu de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam scaune birou este cat de prietenoase sunt acestea cu mentinerea unei stari de sanatate cat mai bune.
  3. Decorarea spatiului de lucru cu plante naturale este un alt pont de care trebuie sa tinem cont in cazul in care ne dorim un spatiu de lucru cat mai sanatos.

In concluzie, indiferent de locul in care ne amenajam spatiul de lucru trebuie sa fim foarte atenti la modul in care acesta este amenajat pentru ca este locul in care de luni pana vineri stam minim 8 ore pe zi.


Previous Cum optimizam corect campania Facebook Ads
Next 6 motive pentru care ar trebui sa-ti cumperi o centrala pe peleti