5 beneficii ale artelor si lucrului manual in dezvoltarea copiilor


blogging

Copiii iubesc in mod natural arta – pictura, desen, muzica, teatrul. Educatia si aprecierea artei au fost dovedite, de asemenea, in a avea beneficii asupra creierului tinerilor. In studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Kansas, studentii care au fost selectati pentru a vizita un muzeu, au dezvoltat mai puternic abilitati de gandire critica, au afisat niveluri mai ridicate de toleranta sociala, empatie si au dezvoltat un gust pentru arta, muzee si institutii culturale.

Fiziologic creierul uman consta din 2 parti: emisfera stanga si dreapta. Creierul din stanga este utilizat in gandirea logica si in procesele de analiza. Aceasta este antrenat in scoala in materii ca matematica si stiinte. Emisfera dreapta este folosita in perceptia emotionalului, intuitie si creativitate. Este emisfera care este folosita in principal atunci cand o persoana este implicata in activitati creative precum cele de arta si indemanare. Aceasta parte a creierului nu prea este antrenata in scoala.

Beneficii ale artelor si lucrului manual
1. Coordonare bilaterala – desenul, decupajul, pictura, toate obliga copilul sa isi foloseasca ambele maini. Aceasta competenta este importanta in alte zone din viata lor atunci cand vor creste, cum ar fi scrisul, legatul sireturilor si alte activitati mult mai solicitante.
2. Functiile motorii – pentru a desena forme si a taia modele, copilul este nevoit sa utilizeze motorul fin de coordonare. Aceste competente se traduc in mod similar in viata lor in alte zone cum ar fi: imbracatul, mancatul, plus unele indeletniciri academice.
3. Auto-controlul – Executarea unor activitati care necesita rabdare! Aceasta este o lectie pentru copil, pentru a demonstra auto-control si rabdare. De asemenea, ca intotdeauna lucrurile sa mearga exact cum am sperat! Activitatile manuale sunt un mod excelent de a promova flexibilitatea la copii. Aici nu exista bine sau rau in explorarea propriei creativitati.

4. Stimularea stimei de sine.- Atunci cand vrei sa provoci un copil, de asemenea este important sa alegi arte, activitati si jucarii creative care sunt la acelasi nivel de pregatire cu al copilului. Finalizarea cu succes a acestor itemi le va da un sentiment de implinire si de mandrie. Cu cat copilul incepe sa exploreze mai multe activitati, cu atat va primi mai multe provocari.
5. Distractie impreuna – Copiii vor iubi perioada in care veti crea ceva impreuna.


Previous Sa intelegem proiectele de reacoperire a acoperisurilor din metal
Next Evitarea daunelor pneurilor si rotilor