5 Lucruri pe care nu le stiai despre branza de capra


branza de capra

Branza de oaie nu este doar o alternativa extrem de potrivita pentru oamenii care au intoleranta la produsele obtinute din laptele de vaca.  Aceasta contine mai putina lactoza, e mai usor de digerat si asigura aceeasi cantitate de vitamine si minerale (daca nu chiar mai mult). Sa detaliem in continuare 5 aspecte pe care majoritatea oamenilor nu le stiu despre acest produs – descopera aici oferte la branza de capra si improspateaza-ti dieta alimentara!

 

Brânza-de-capră-se-digeră-mai-uşor-decât-celelalte-brânzeturi-538x354

 

– Continut redus de grasime si colesterol

Ai o anumita limita in ce priveste consumul de grasimi saturate si colesterol? Branza de capra e solutia. Ea contine aproape jumatate grasimi saturate, fata de cea de vaca. Iar daca o portie de branza de vaca are 25 mg de colesterol, cea de oaie …nu contine deloc!

– Continut scazut de calorii

Poti ajunge sa scazi 300 de calorii din regimul saptamana, stiind ca  o portie de branza de vaca are 110 calorii/80 de grame de grasime, iar la una de capra raportul e 70 calorii/ 45 grame de grasime.

– Sodiu

In exces, in dieta umana, acest element poate duce la cresterea presiunii sangelui si boli cardiovasculare. Fata de cea de vaca, branza de capra poate sa continua aproape o treime!

– Suficiente proteine

Asigura o cantitate suficienta de proteine pentru a satisface necesarul zilnic – servirea unei portii de branza de oaie aduce 4 grame de proteine. Alaturi de alte alimente, se poate obtine necesarul zilnic de 46, respectiv 56 (femei/ barbati).

– Vitamine si minerale

Acest aliment e bogat in vitamina D, K, tiamina si niacina . In plus, e pe acceasi pozitie in ce priveste vitamina A, ca cea de vaca. Sa nu uitam nici vitamina B si substanta minerala fosfor.

 

Acum vei stii mai usor catre ce segment al raionului de branzeturi sa te indrepti, la urmatoarele cumparaturi!  Tine cont de aceste beneficii si bucura-te si de gustul aparte, ce iti va capta simturile – vezi in orasul tau, la Selgros, oferta de branza de capra!

 

Selgros Timisoara

Produse alimentare si nealimentare

Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO

Tel: 0256 279 000

Fax 0256 279 199

 


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Traieste bine!
Next Carne de pui la oferta prin magazinele Selgros