9 reguli de baza in alegerea corecta de curele barbati


Cureaua reprezinta astazi un accesoriu nelipsit din viata barbatilor de pretutindeni si totusi cand vine vorba de alegerea de curele barbati potrivite, reprezentantii sexului masculin se confrunta adesea cu o multime de intrebari si probleme in acest sens. Indiferent ca vorbim de curele barbati piele, curele de tip formal sau casual, neagre sau maro, groase sau subtiri, majoritatea barbatilor afirma ca intampina dificultati atunci cand trebuie sa se decida cum sa le aleaga si cum sa le poarte. Si pentru ca in aceasta perioada curelele din piele sunt printre accesoriile aflate in topul cautarilor, vom vedea astazi cum sa alegem corect o curea piele barbati tinand cont de urmatoarele 9 reguli de baza.

            Regula 1: inainte de toate, este important sa ne hotaram in privinta hainelor si sa alegem cureaua in functie de vestimentatia pe care o adoptam. Curelele moderne din piele pot fi clasice sau formale si casual. Curelele casual, de exemplu, nu se aleg niciodata pentru un costum de tip business, de aceea va trebui sa luam in calcul unitatea stilului.

            Regula 2: in cazul in care adaugam la o tinuta drept accesoriu un ceas, cureaua este musai sa fie potrivita cu acesta. Vom alege o curea  a carei catarama sa fie in concordanta cu cadranul ceasului.

            Regula 3: la tinutele clasice, de tip business, se preteaza o curea formala cat mai simpla si minimalista, fara alte aplicatii sau embleme.

            Regula 4: cureaua confectionata din piele nu trebuie sa fie asortata in functie de costum sau de pantaloni, ci in functie de pantofi. Un barbat cu adevarat elegant va asocia centura cu pantofii pe care ii poarta nu doar prin culoare, ci si prin textura materialului.

            Regula 5: curelele pretioase trebuie asortate doar costumelor pe masura cu acestea, in asa fel incat sa nu existe discrepante stilistice.

            Regula 6: latimea minima a curelei oricarui barbat trebuie sa atinga 4-5 cm. Curelele mai inguste, in schimb, sunt recomandate barbatilor tineri si adolescentilor.

            Regula 7: in aceea ce priveste lungimea curelei, aceasta se alege cu o marja maxima de pana la 20 cm. In cazul in care cureaua este intr-adevar prea lunga, atunci aceasta se va ajusta imediat taliei dupa ce a fost cumparata.

            Regula 8: daca adaugam bretele tinutelor, atunci nu este recomandat sa purtam curea, indiferent de modelul acesteia, si invers, daca optam pentru o curea va trebui sa renuntam la bretele.

            Regula 9: dupa alegerea curelei potrivite, aceasta va trebui fixata intr-una din gaurile din mijloc. In plus, vom avea nevoie in permanenta de minim 2-3 gauri de rezerva pentru a regla cureaua in functie de nevoi.

            Prin urmare, tinand cont de aceste 9 reguli de baza, simple dar esentiale, vom putea face alegerea corecta a curelei din piele si potrivita cu tinuta noastra. Scopul curelei nu mai este de mult timp de a sustine pantalonii. Aceasta a devenit un accesoriu ce completeaza garderoba oricarui barbat, oferind indicii valoroase despre stilul acestora. De aceea, este foarte important sa facem alegeri inspirate astfel incat sa nu cadem prada erorilor silistice.


Previous Cum sa iti controlezi diabetul in 4 pasi simpli
Next Rucsacuri barbati pentru telefoane mobile mereu incarcate