Accesorii pentru baterii auto


blogging

Durata de viata a unei baterii auto/moto, depinde de respectarea unor norme simple de montare/demontare, depozitare sau incarcare. In cele ce urmeaza, dorim sa va prezentam cateva accesorii utile pentru baterii si acumulatori auto, descriind pe scurt la ce foloseste fiecare dintre ele si cum se pot utiliza.

Un tester electronic, produs cunoscut si sub denumirea generica de voltmetru, este un aparat care poate stabili cu deosebita usurinta gradul de incarcare a unei baterii. Fie ca suntem interesati de achizitionarea unui tester de baterie, alternator sau releu de tensiune, trebuie mentionat ca acestea sunt disponibile in diferite marimi, avand astfel avantajul ca pot fi utilizate indiferent de spatiul avut la dispozitie. Display-ul electronic modern al testerelor digitale face ca informatia sa fie cat se poate de inteligibila si sa ofere un maxim de precizie. De asemenea, unele modele de testere electronice din catalogul online de produse al firmei Sorgeti, au un design care permite sa fie foarte accesibile, avand leduri colorate care marcheaza indicii de incarcare. Astfel, primul led rosu indica faptul ca bateria s-a incarcat cu un sfert din capacitatea totala.

Daca nu stiti ce face exact un redresor, il putem define, in cateva cuvinte, ca reprezentand un dispozitiv care functioneaza pe baza de electricitate, al carui rol este de a converti curentul alternativ in curent continuu. Redresoarele pot fi de mai multe tipuri (pentru baterii plumb-acid cu electrolit lichid, baterii cu gel si AGM) si prezinta caracteristici variate. De exemplu, un redresor de ultima generatie poate avea, pe langa un microprocesor care controleaza procesul de incarcare, si un cablu cu terminale care poate fi lasat conectat la autovehicul.
Pentru a intampina diverse probleme care pot afecta buna functionare a unei baterii auto, datorate unor conditii precare de transport, exista mai multe instrumente practice pentru intretinerea acestuia. O perie de borne va poate ajuta sa curatati conectorii pozitiv, respectiv negativ ai acumulatorului, operatiunea de curatare a terminalelor fiind inlesnita de prezenta unui burghiu de metal.
Din nici un atelier de reparatii auto nu trebuie sa lipseasca un analizator cu sistem de imprimare-out, dotat cu sistem de protective anti-soc, prevazut cu ecran LCD, pentru a facilita realizarea unei masuratori de mare precizie.

Daca dorim sa pastram acelasi nivel de tensiune pe durata incarcarii unei instalatii formate din doua baterii, este recomandabil sa folositi un egalizator. Astfel, se asigura detectarea si solutionarea in timp util a problemei legate de diferenta de voltaj, fara a aduce modificari capacitatii celor doua baterii auto.


Previous Cateva secrete ale femeilor elegante
Next Bijuterii pentru o persoana draga