Ai nevoie de o proteza auditiva ?


proteza auditiva

Scaderea auzului sau hipoacuzia poate fi provocata de cele mai multe ori de o boala infectioasa a urechilor sau de dopurile de ceara. In cazul celor in varsta hipoacuzia este datorata varstei in special iar la persoanele tinere auzul poate reveni la normal dupa tratarea problemelor urechilor.

Scaderea auzului se produce la tineri in special datorita faptui ca asculta muzica in casti mult timp cu volumul dat la maxim.

La ce medic trebuie să mergi

Daca sunteti pensionar puteti merge la medicul de familie ce decide daca va v-a recomanda modele de aparate auditive ori  proteze auditive sau va poate da trimitere catre un specialist ORL in caz ca este o problema mai graba.

Acest aparat auditiv se regleaza in functie de pragul auditiv si de preferintele celui care il poarta pentru a asigura un confort sporit din acest motiv aparatele auditive sunt individuale si nu este recomandat sa fie folosite de mai multe persoane.

proteza auditiva

In schimb protezele auditive pot fi pentru o singura ureche sau pentru ambele urechi in functie de nevoile si de posibilitatile materiale ale pacientului.

Protezele pot fi doar pentru o ureche sau pentru ambele urechi, în funcţie de nevoile şi de posibilităţile materiale ale pacientului. În cazul în care sunt probleme la ambele urechi, specialiştii recomadă aparate pentru amândouă.

Ca forma, o proteza auditiva poate fi externa (retroauriculara) sau interna (intraauriculara). Cele interne sunt mai scumpe si sunt  mai greu de intretinut, dar au avantajul ca nu se vad deloc. Totusi, nici celelalte nu sunt foarte vizibile: au circa un centimetru lungime si sunt asezate dupa ureche.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Cadouri fine pentru persoane dragi
Next Sistemele de supraveghere, la mare cautare