Alege cele mai potrivite vesminte arhieresti


blogging

Alege cele mai potrivite vesminte arhieresti

Atunci cand ne gandim la vesminte arhieresti  ne dam seama ca acestea sunt mai deosebite fata de cele ale preotului sau cele ale diaconului. Acestea difera atat prin forma cat si prin marimea lor. Vesmintele arhiereului sunt in numar de sapte: stiharul, epitrahilul, braul, bedernita, manecutele, sacosul ( polistravosul) si omoforul.

Sacosul este un vesmant lat , in forma de sac. Acesta are maneci scurte si largi pe care arhiereii ii imbraca peste stihar. Dar asta dup ace si-au pus pe ei epitrahilul, manecutele si braul. Arhiereul poarta acest vesmant ca „să nu se mândrească cu înalta sa slujire, ci să-și aducă aminte de înjosirea și umilința Mântuitorului”.

Omoforul nu este doar un vesmant liturgic. Acesta este si o distinctie a demnitatii arhieresti. Omoforul este unul dintre cele mai cautate si mai vechi vesminte arhieresti. Acesta este cel mai des intalnit in primele veacuri crestine.

Epigonatul sau bedernita este un alt vesmant liturgic in forma de romb. Acesta se leaga cu un snur dupa gat si care atarna pe genunchiul drept.

Engolpionul este cel care reprezinta demnitatea arhiereasca si care are forma unei iconite rotunde. Pe aceasta iconita este zugravit chipul Mantuitorului sau cel al Maicii Domnului cu pruncul in brate.

Crucea pectorala este cea pe care o poarta ierarhii pe piept. Aceasta cruce reprezinta ca si engolpionul un semn al marturisirii lui Hristos.

Mitra este acoperamantul capului folosita de arhierei in timpul serviciului liturgic. Acesta are de obicei forma cununilor imparatesti.

        Alege Crilovic pentru cele mai frumoase vesminte.

Daca vrei sa ai parte cele mai frumoase si mai calitative vestimente atunci trebuie sa alegi Crivolic si asa te vei putea bucura de produse o perioada cat mai mare de timp.

Crilovic este un magazine online din care iti poti procura produsele de care ai nevoie. Produsele se bucura de cele mai bune preturi de pe piata si de aici vei avea parte de cea mai sigura achizitie.

A fi in slujba Domnului este ceva gradios, care nu se poate explica prin cuvinte. Daca ai ales sa mergi pe acest drum atunci trebuie sa stii ca este foarte important sa iti tratezi slujba cu seriozitate. Modul in care vorbesti trebuie sa fie unul impecabil. Trebuie sa le oferi oamenilor care vin la tine cele mai bune sfaturi si de aceea si tinuta ta trebuie sa fie una impecabila. Cu cat hainele tale sunt mai frumoase si mai bine intretinute cu atat vei fi mai admirat de enoriasi.

Alege Crilovic si vei reusi sa fi multumit pe deplin de calitatea hainelor tale. Acest magazin online reuseste sa multumeasca pana si pe cel mai pretentios client. Aceasta este alegerea care conteaza si care te va face fericit. Cu cat te vei implica mai mult in alegerea vesmintelor tale cu atat vei reusi sa ai parte de un aspect cu totul deosebit. Alege acest magazin online si te vei  bucura de produse deosebite la preturi extreme de accesibile. Alege sa arati exemplar si asa vei reusi sa castigi admiratia enoriasilor.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Inchirieri masini Bucuresti- sprijin real la nevoie
Next Garsoniere in regim hotelier Bucuresti de cea mai buna calitate