Anvelopele off road


Există anvelope pentru toate suprafețele de drumuri, inclusiv pentru drumurile neasfaltate, adecvate, desigur, mașinilor 4X4, mai înalte. Pentru astfel de situații este necesar să se achiziționeze anvelope adecvate unei asemenea suprafețe pe care doriți să o parcurgeți.

Pentru ca de multe ori pe astfel de drumuri este noroi și sun pietre, ar fi mai dificil să se străbată cu anvelopele din dotare, clasice, plus că pe un drum neamenajat pot fi cregi, pietre ascuțite, iar anvelopa ar putea să se înțepe și să nu mai putem înainta sau să ne afectăm profnd anvelopa.

Anvelopele off road Goodyear DURATRAC 265/70R17 are modele de rulare create special pentru suprafețe dificile, canelurile de rulare sunt la distanțe mai mari iar pereții laterali ai anvelopei sunt mai tari pentru a fi mai rezistenți la înțepături.

Pe o suprafață plană, netedă, aceste anvelope au o aderență scăzută, sunt foarte zgomotoase și consumă mai mult combustil decât anvelopele clasice, sunt mai moi deoarece trebuie să se muleze pe pietre sau pe orice tip de suprafață.

Anvelopele pentru toate tipurile de teren reușesc să nu alunece pe noroi și să meargă bine pe o suprafață mai instabilă precum pietreșul, fără să sară pietre. Totuși, aceste anvelope sunt și ele specializate, anume că sunt mai eficiente pe anumite suprafețe, cum ar fi pentru nămol, funcționând foarte bine pe noroi și pe zăpadă și având acei pereți laterali care scad riscul de perforare de la pietre, crengi și alte suprafețe ascuțite.

Sunt și anvelope off road destinate periaodei de iarnă, potrivite pentru atunci când este zăpadă și gheață, acestea păstrându-și textura moale chiar și atuni când sunt temperaturi scăzute, și având o tracțiune foarte bună pe zăpadă; canalele mici de pe anvelopă vor putea săpa în zăpadă așa încât să aibă o cât mai bună aderență pe această suprafață.

Acest tip de anvelopă este totuși potrivită în cazul în care autovehicolul este frecvent utilizat pe suprafețe accidentate, iar pentru situația în care mașina va circula pe suprafață netedă atunci este necesar să apelați la alt tip de anvelopă deoarece consumul și senzația pe care o ai la condus nu mai sunt cele dorite.


Previous Importanța pantofiilor
Next Masinuta electrica pentru copii, una dintre cele mai interesante jucarii