Asfaltul. Ce este si de ce merita sa fie luat in calcul pentru pavarea curtii?


Atunci cand ai o curte pe care vrei sa o amenajezi frumos, in momentul in care ajungi la pavaj poti da peste ideea de asfaltare curti . Din ce in ce mai multe companii se ocupa de aplicarea unui strat de asfalt in curte, iar rezultatele pot fi excelente daca se tine cont de cateva criterii.

Ce trebuie avut in vedere la turnarea asfaltului?

In primul rand, trebuie sa fie ales corect tipul de asfalt. IN functie de compozitia pe care o are, acesta poate sa fie mai rezistent sau mai putin rezistent. Pentru curti, este recomandat un asfalt mai putin rezistent, deoarece nu este supus unui trafic intens, insa pentru parcari si strazi, asffaltul rezistent de tip BA 16 sau chiar BA25 este mult mai potrivit.

Dupa alegerea asfaltului, este bine sa se pregateasca bine substratul pe care acesta va fi aplicat ( prin curatare si nivelare ) si sa se toarne cu atentie materialul. Dupa turnare, trebuie sa se astepte pana la intarire.

De ce merita sa fie luat in calcul pentru curte?

Pentru curti, asfaltul este o solutie extrem de atractiva din mai multe puncte de vedere. IN primul rand, este o varianta destul de ieftina. Costul pe metru patrat este de aproximativ 50 de lei, iar aceasta investitie include atat materialele folosite, cat si turnarea.

Desi nu este la fel de atractiv din punct de vedere estetic precum este pavajul, poate avea un impact vizual puternic, mai ales daca se opteaza pentru asfalt colorat.

Cele mai importante avantaje ale asfaltului nu tin de costuri sau de aspect, insa. Acest substrat este extrem de rezistent in timp, facand fata fara niciun fel de probleme procesului de inghet-dezghet, soarelui si traficului. Este adevarat ca partea sa superioara se poate uza, insa reparatiile sunt si ele foarte usor de realizat cu ajutorul asfaltului rece.

Exista restrictii la turnarea asfaltului?

In principiu nu. Trebuie sa te asiguri, totusi, ca nu este turnat pe ploaie. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca este suficient de gros pentru traficul la care urmeaza sa fie supus. Pentru o rezistenta maxima in timp, cel mai bine este sa torni asfaltul in doua straturi, unul mai dur si unul mai moale.


Previous Metode modern folosite pentru a copia la examene
Next Ce fel de solutii putem gasi pentru a scapa de deseuri