Asigurarea obligatorie a locuintelor


ansamblu vile
Vile la Curtea Domneasca

Asigurarea obligatorie a locuintelor este reglementata de Legea 260/2008 si normele de punere in aplicare emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Eu personal consider ca aceasta asigurare obligatorie locuinta este absolut necesara si toata lumea ar trebui sa aiba asa ceva pentru locuinta sa deoarece niciodata nu se stie cand se poate intampla ceva rau si este bine cand cineva vine si despagubeste.

Conform Legii 260/2008 locuintele au fost clasificate in doua mari categorii iar pretul asigurarii depinde de categoria in care se incadreaza locuinta dvs. si anume:

  • Locuinta tip A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exterior din piatra, caramida arsa sau din orice alte material rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 20.000 EUR;
  • Locuinta tip B – constructia cu pereti exterior din caramida nearsa sau din orice alte material nesupuse unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 10.000 EUR.

Eu am ales ca la Gothaer sa imi asigur locuinta deoarece Gothaer este unul din principalii membri fondatori ai Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor – PAID – si este societate autorizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa incheie polite pentru Asigurarea obligatorie a locuintelor.

 


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Incarcator de laptop
Next Scaune auto pentru copii