Baneasa strange membrii familiei la masa


Toate familiile au un preparat special care atunci cand este servit aduna toti membrii la masa. Unii prefera friptura, altii musacaua, in familia noastra in schimb pastele sunt preferatele noastre. La noi in familie se consuma foarte multe paste fainoase de la Baneasa.

De ce suntem fani paste Baneasa? Pentru ca sunt realizate din ingrediente de cea mai buna calitate, nu se lipsesc, isi pastreaza forma la fierbere si se pot prepara intr-o multime de moduri. Nu exista limite atunci cand creezi sosuri noi pentru paste.

Baneasa nu este doar un producator de paste fainoase si produse de morarit, acesta este o adevarata traditie pe care o regasim pe mesele romanilor.

O reteta pe care familia mea o adora se numeste “Paste cu sos de ardei”.

Pentru 3 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 300 g paste tip penne Antonio di Vaio

– 400-500 g ardei gras (curatat de seminte si cotor)

– 250-300 g smantana pentru gatit / smantana vegetala bio

– 1 lingurita sare

– 1 lingurita piper proaspat macinat

– 3 linguri ulei floarea soarelui

– 1 catel mare usturoi

– frunze de busuioc

Punem pastele in apa clocotita cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

Taiem usturoiul in jumatate si il calim in uleiul incins pana incepe sa prinda putina culoare, apoi il scoatem. Taiem ardeii in felii subtiri si ii calim pana devin moi in uleiul incins si aromat cu usturoi, la foc mediu, cu capacul pus. Punem apoi ardeii intr-un mixer vertical, cu uleiul in care s-au prajit, adaugam smantana si mixam pana obtinem un sos cu foarte putine bucatele mici de ardei.

Adaugam sare, piper, 2 frunze busuioc si o lingurita cu varf de parmezan. Recomand ca aceste paste sa fie mancate cat timp sunt calde. Pofta buna!

Previous Cadouri ideale pentru iubita ta!
Next Acumulatori solari pentru afacerea ta