Beneficiile uleiului de cocos


Inca din timpuri stravechi oamenii au pus mare pret pe darurile naturii, folosindu-le atat in scop terapeutic, cat si cosmetic.

            Evolutia speciei si progresul tehnic ne-au indepartat o perioada de natura, insa in ultimii ani s-a constatat o crestere a preocuparii pentru ceea ce este natural, si implicit, sanatos, benefic.

            Una din marile descoperiri ale ultimului deceniu o constituie uleiul de cocos, folosit astazi pe scara larga in alimentatie, dar si in cosmetica.

Desi cu 10% “mai sarac” in calorii comparativ cu alte tipuri de ulei, acesta este bogat in acizi grasi usor asimilabili de organism, care se transforma rapid in energie, fiind astfel util celor care vor sa piarda cateva kilograme, precum si celor care practica sport in mod regulat. Protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare prin cresterea nivelului “colesterolului bun”. Prin continutul de vitamine e A, C si D, fier si calciu stimuleaza sistemul imunitar si regleaza digestia, implicit metabolismul. 

In bucatarie, uleiul de cocos poate fi folosit cu succes la gatit, la prepararea salatelor, smoothie-urilor si batoanelor energetice; se poate adauga in ceai, lapte ori cafea sau se poate consuma impreuna cu o felie de paine ca energizant natural.

In gospodarie poate fi folosit la eliminarea ruginii de pe obiectele metalice, la curatarea si intretinerea obiectelor din piele. Este un bun inlocuitor al cremei pentru pantofi.

In dermocosmetica, uleiul de cocos poate inlocui cu succes balsamul de buze, masca pentru par, crema antirid, lotiunea de corp, crema impotriva vegeturilor. De asemenea, poate fi folosit impreuna cu uleiul esential de arbore de ceai in lupta impotriva acneei. Si lista poate continua.

Intrebuintarile uleiului de cocos sunt nenumarate, insa pentru a beneficia de tot ce este mai bun din acesta, trebuie ales un ulei de calitate superioara deoarece ca oricare alt ulei, si acesta este de mai multe categorii:

  • ulei de cocos nerafinat sau organic- cel mai bogat in antioxidanti dintre toate tipurile de ulei de cocos, extras din nuca de cocos proaspata si cu un pret mai ridicat comparativ cu restul gamei;
  • ulei de cocos extravirgin- obtinut prin presare la rece, cu un continut mai redus de antioxidanti comparativ cu cel organic;
  • ulei de cocos rafinat- obtinut prin procedee chimice si caruia adesea ii lipsesc gustul si mirosul de cocos, dar avantajos ca pret ;
  • ulei de cocos fractionat- ulei in stare lichida, cu continut redus de antioxidanti, dar bogat in grasimi care accelereaza activitatea creierului.

            De asemenea trebuie stiut ca uleiul de cocos de calitate superioara se solidifica, avand o compozitie uniforma.


Previous Samsung Electronics și Universal Pictures Home Entertainment anunță colaborarea pe conținutul HDR10+
Next De ce obiectele promotionale sunt importante si de ce ar trebui sa le oferi cu regularitate