Care este diferenta dintre polenul granule si pastura de albine?


Pastura de albine cunoscuta si sub denumirea de painea albinelor are beneficii mult mai mari decat polenul. S-a pus de multe ori intrebarea care este diferenta dintre pastura de albine si polenul granule. Sa aruncam o mica lumina asupra diferentelor.

Granulele de polen

Granulele de polen reprezinta partea masculina a procesului de reproducere in plante si copaci. Aceste corpuri mici se rotesc in aer si pe picioarele insectelor, astfel incat sa se poata alatura partii feminine a plantei pentru a crea o noua samanta. Acest proces important este cunoscut sub numele de fertilizare. Dupa cum vom descoperi, polenul joaca un rol crucial in lumea plantelor.

De cele mai multe ori, polenul de albine consumat de oameni care poate fi cumparat de la magazinele de sanatate sau din magazinele naturale, la un pret foarte bun, este un polen de flori care a fost recoltat de un apicultor.

Exista o valoare nutritiva pentru aceasta sursa de polen. Retineti ca o albina poate calatori pana la 7 mile pe zi, colectand nectar, deoarece polenul se lipeste de picioarele sale prin intermediul electricitatii statice.

Acest tip de supliment a fost cunoscut pentru a ajuta la alergii, longevitate, probleme de greutate, sanatate cardiovasculara si multe altele.

Pastura de albine

Albinele fac miere si stim ca o fac sa o manance. Dar nu este singura lor mancare. Cand sunt copii (larve) mananca laptisor de matca si apoi mananca miere si polen. Dar nu polenul asa cum este in flori sau polenul de albine pe care il gasim pe pietele noastre.

Ce mananca albinele de miere, numim paine de albine sau pastura de albine.

Pastura de albine este un amestec de polen si nectar sau miere. Aceasta substanta este principala sursa de hrana pentru lucratorii si larvele de albine. Compozitia exacta a pasturii de albine variaza in functie de plantele pe care albinele le cultiva. Acest lucru nu numai ca se schimba in locatii diferite, dar si in anotimpuri si chiar in momente diferite ale zilei.

Pastura de albine este polen proaspat adunat de albinele de miere in calatoriile lor de hrana. Ei o iau in stup si impacheteaza granulele in celule goale de matase, amestecandu-le cu nectar si fluide digestive si inchizand celula cu o picatura de miere. Odata prelucrate in acest fel, polenul ramane stabil pe termen nelimitat.

Albinele tind sa utilizeze aceasta pastura de albine ca o sursa de proteine, in special pentru oua si larve. Exista chiar albine solitare care vor impacheta o celula de pui cu o minge mica de polen prelucrat de albine si vor pune un ou pe partea de sus.

Pastura de albine este cunoscuta pentru a avea o concentratie ridicata de proteine ​​si alte efecte nutritionale, facand-o mai valoroasa pentru nutritionistii alimentari naturali.

La fel ca boabele de polen, este greu sa se regleze si sa se stie sigur ce compozitie exacta are. Cum spuneam, acesta poate varia de la ora la ora in acelasi stup de albine lucratorare care aduna polenul.

Desi nu exista o formula specifica, se spune ca pastura contine zaharuri simple, proteine, minerale si vitamine, acizi grasi si diverse alte componente cum ar fi particule de fungi.

Aceasta varianta, la fel ca berea si alte alimente fermentate pe care oamenii le consuma, poate avea o varietate enorma de caracteristici si arome deoarece albinele o fermenteaza pentru a o pastra pentru timp indelungat.

Citeste si Pastura de albine, o adevarata minune a naturii

Previous ELKO distribuie in Romania noul switch KVMP 4K de la ATEN pentru operatiuni multi-view
Next Bio Sculpture - sistemul de ingrijire al unghiilor disponibil in Romania