Cât de importantă este folia anticondens pentru rezistența acoperișului tău?


Folia anticondens este o membrană de difuzie a vaporilor de apă care se montează între două straturi de polipropilenă. Chiar dacă suntem obișnuiți să păstrăm un strat de ventilație în structura acoperișului, atunci când folosim o folie anticondens de calitate de la Bilka, nu mai avem nevoie de acest strat.

Cel mai important pas ce privește folia anticondens nu este reprezentat de achiziționarea acesteia, ci de montajul propriu-zis. Echipa de constructori pe care te bazezi trebuie să folosească acest produs cu grijă și să evite cât mai mult posibil găurirea acestuia. În caz contrar, umezeala va pătrunde prin locurile în care folia este perforată, iar astereala va avea de suferit.

Încă un avantaj de care trebuie să ținem cont este reprezentat și de efectul termic al foliei anticondens. În sezonul rece materialul folosit pentru a înveli acoperișul va fi în permanență la niște temperaturi scăzute. Pentru a nu simți acest disconfort termic, folia anticondens are și rolul de a nu permite transferul acestei temperaturi în podul sau mansarda locuinței. Acest aspect este un avantaj major mai ales pentru locuințele care au mansarda locuibilă.

Cum se păstrează folia anticondens?

Se recomandă achiziționarea foliei anticondens cu puțin timp înainte de a fi montat acest produs. În cazul în care a fost achiziționat din timp, materialul trebuie să fie păstrat în condiții optime, recomandate de producător.

Folia anticondens trebuie să fie depozitată la loc uscat, ferită de radiațiile solare și umezeală. Dacă se respecte toate aceste instrucțiuni, folia își poate păstra calitatea timp de 5 ani. Acesta este termenul de calitate a unei folii anticondens Bilka.

Pentru că tot mai multe locuințe construite în ultimii ani au și mansarda locuibilă, folosirea unui strat protector împotriva vaporilor de apă este absolut necesar. În anotimpul rece, cantitatea vaporilor de apă este mai mare decât în restul anului, iar șansele ca aceștia să pătrundă pe sub stratul de țiglă metalică folosit cresc. De aceea, atunci când suntem în pragul construcției acoperișului, trebuie să acordăm o atenție sporită montării atât foliei, cât și a stratului de învelitoare.

Pe termen lung, eficiența termoizolației va crește considerabil în timp ce consumul de energie va scădea. Cu o investiție minimă și o alegere potrivită a unei folii anticondens de la un producător de top, acoperișul nostru își va mări durata de viață.

Atunci când ne dorim o locuință sigură și rezistentă trebuie să luăm în calcul toate aceste detalii care pot face diferența. Neglijarea acoperișului poate duce la anumite consecințe pe care nu ni le dorim cu siguranță, de aceea este indicat să ne bazăm pe materiale de înaltă calitate de la un producător recunoscut, dar și pe o echipă de constructor care se vor implica în realizarea celui mai important proiect din viața noastră.

Dacă vă doriți o folie anticondens de calitate care să joace rolul de protecție împotriva vaporilor de apă și a condensului, vizitați site-ul Bilka.ro și verificați gama completă de produse.


Previous Depozitarea eficientă a cerealelor poate atrage un profit mai mare al agricultorului
Next Cele mai întâlnite temeri ale clienților privind apartamentele noi