Ce intrebari sa adresati cand mergeti intr-un service laptopuri


Ce intrebari sa adresati cand mergeti intr-un service laptopuri

service laptopInainte de a va lasa laptopul la un service, va recomandam sa va uitati peste urmatoarele intrebari pe care ar trebui sa le adresati receptionerului sau tehnicianului care se va ocupa de problema dumneavoastra.

Alaturi de intrebari veti gasi si cateva raspunsuri pe care ati putea sa le primiti in mod ideal. Daca nu primiti raspunsuri rezonabile la aceste intrebari sau de care sa fiti multumiti, incercati sa cautati o alta firma de service laptopuri (www.onlaptop.ro).

Cat ma costa reparatia?
In mod normal ar trebui sa stiti cat va costa reparatia inainte de a lasa laptopul in service. In anumite cazuri, atunci cand nu se cunoaste de la inceput sursa problemei, este posibil sa primiti cotatia dupa diagnosticare. Diagnosticarea poate fi gratuita sau nu. Verificati in ce conditii este gratuita. De exemplu, la onlaptop service laptopuri, gasiti direct pe site toate tarifele aplicabile pentru fiecare serviciu prestat, inclusiv pentru diagnosticare. Diagnosticarea poate fi gratuita daca va hotarati in cele din urma sa reparati laptopul tot acolo. Alte centre de reparatii taxeaza per ora. In acest caz asigurati-va ca intelegeti care este tariful orar si de cate ore este nevoie pentru a vi se repara laptopul. Ideea de baza este sa vi se comunice de la inceput cat veti avea de plata pentru reparatie.

Oferiti garantie pentru service?
In mod ideal, reparatia ar trebui sa fie acoperita de garantie, fie ea cat de mica. Garantia va poate spori increderea in firma respective de service laptopuri. Sunt firme care ofera garantie si firme care nu ofera garantie deloc. Va recomandam sa va orientati spre un service laptopuri care va poate oferi garantie. De exemplu, la Onlaptop orice reparatie beneficiaza de garantie, iar daca se intampla sa schimbati o anumita componenta, aceasta va beneficia la randul sau de un termen de garantie.

O sa-mi salvati datele?
Lucrul acesta va intereseaza mai ales daca aveti date importante pe care dumneavoastra nu ati reusit sa vi le copiati sau sa le salvati pe alt mediu. Raspunsul pe care ar trebui sa-l primiti de la service laptopuri este: “Da. Daca pot fi recuperate, le vom salva.” Daca defectiunea laptopului provine de la alta componenta in afara de HDD si HDD-ul este intreg, atunci datele dumneavoastra vor putea fi recuperate usor. Problema se complica atunci cand HDD-ul are sectoare defecte sau este grav avariat. In aceste situatii recuperarea este mai dificila si mult mai costisitoare.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Te intereseaza un apartament nou? Ce pasi trebuie sa urmezi?
Next O firma foarte buna de contabilitate