Ce rol are gardul electric?


Ce rol are gardul electric?

Doresti sa construiesti un gard electric pentru ferma ta? De unde sa cumperi piese si produse pentru gardul electric ce urmeaza sa il ridici? Cat de mult trebuie sa construiesti? Si cat de mult te va costa sa construiesti un astfel de gard pentru animale?

La toate aceste intrebari iti raspunde Super Farm Land, ce vine in ajutorul tau cu aparate gard electric, conductori fir si banda, accesorii pentru gardul electric si izolatori pentru gard electric, toate la un pret accesibil.

Daca stai bine si te gandesti, construirea unui gard electric este relativ usoara. Exista, in principiu, trei parti la un gard electric. In primul rand, exista incarcatorul gardului. Acesta poate fi alimentat la energie solara sau la o retea de curent de 110 V sau la o baterie de 12 V. Poti chiar sa il alimentezi la curent continuu.

In continuare, ai gardul care, de asemenea, este alcatuit din trei parti: cabluri, izolatii si izolatii electrice de gard. In sfarsit, ultima parte — si cea mai importanta — este reprezentata de sistemul de impamantare. Se compune din tije de sol si un cablu care duce inapoi la incarcatorul tau de gard electric. Din variate motive, este important sa ai o baza buna. Odata ce animalul atinge gardul si curentul electric trece prin corpul sau, pana in sol si inapoi la gardul electric, animalul primeste un soc.

Idei de garduri electrice

Tipul de gard pe care il construiesti pentru animale va fi cel mai eficient daca iei in considerare natura animalelor pe care le ai si dimensiunea zonei ce urmeaza sa fie imprejmuita. Marimea si locatia incintei determina presiunea pe care gardul o va primi de la animale.

Pentru multe aplicatii, in special, gardurile electrice ofera flexibilitate in proiectare si constructie. Proiectarea electrica adecvata poate impiedica in mod eficient multe tipuri de animale – de la bizon la gaste si iepuri. In timp ce nu este o alegere buna pentru cerb si elan, gardurile electrice functioneaza bine pentru porci, vite si cai. Cu un design eficient si pregatirea animalelor, imprejmuirea electrica poate functiona chiar si pentru oi si capre.

Dupa ce animalele sunt instruite, imprejmuirea electrica prezinta mai degraba o bariera psihologica decat una fizica. In timp ce se decide daca zona care urmeaza sa fie imprejmuita necesita materiale fixe sau se preteaza la constructia electrica, stabileste modul in care dimensiunea si utilizarea incintei va afecta comportamentul animalelor.

Comportamentul animalelor

Daca alegi sa instalezi un gard electric, mai intai trebuie sa iei in considerare faptul ca eficacitatea acestuia va fi influentata de doua aspecte ale comportamentului animalului.

1. Imprimarea. Cand animalele invata respectul pentru un gard de la o varsta frageda, au tendinta de a duce aceasta ascultare la varsta adulta. De exemplu, chiar si un gard electric minim construit din fire bine energizate poate imprima puii atat de eficient incat, chiar si ca adulti, vor respecta sistemele electrice de prindere cu doua fire. Primele lectii eficiente sunt cheia si depind de inaltimea corespunzatoare a firului in raport cu animalul si cu energizorul puternic.

2. Evadarea. Orice slabiciune in gard care permite sau incurajeaza animalele sa scape incurajeaza un comportament de evadare in animal. Odata ce un animal gaseste o cale de iesire dintr-o incinta, tinde sa se intoarca repetat la locul slab, cautand o iesire.

La Super Farm Land, gasesti solutii pentru realizarea unui gard electric pentru animale. Generatoarele de impulsuri sunt facute in Germania si beneficiaza de garantie de trei ani. Pentru toate tipurile de gard este nevoie de fir sau banda, izolatori, baterie, plasa, panouri solare, porti si panouri pentru pasuni, si alte accesorii de care ai putea avea nevoie.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous 5 flori de nuntă ieftine care sunt la fel de frumoase ca florile scumpe
Next Traducerile reusite - dovada profesionalismului din orice domeniu