Cu ce se mandresc cei mici in prima zi de scoala?


Cu totii am fost la un moment dat scolari. Unii ne amintim mai multe detalii legate de prima zi de scoala, altii mai putine. Insa, cei mai multi dintre noi ne amintim cum a fost primul ghiozdan. Al meu stiu ca era unu negru din piele. Era lucrat manual de catre o ruda. Nu mi se parea un ghiozdan prea frumos, in comparatie cu cele colorate ale copiilor din jurul meu. Astazi insa, cand stau si ma gandesc imi dau seama de faptul ca am avut probabil cel mai frumos si mai rezistent ghiozdan.

Atunci insa, gandeam cu totul altfel.
Ghiozdanul este in mod categoric un lucru cu care cei mici se mandresc in prima zi de scoala. Ei vor sa aiba un ghiozdan cat mai frumos, astfel incat sa atraga cat mai multe priviri. Ghiozdanele pe care le gasim in magazine in zilele noastre sunt foarte frumoase si diferite, fapt pentru care nu e greu ca un copil sa-si gaseasca un ghiozdan care sa ii placa. Baietii se lauda cu ghiozdane cu Batman, Superman, Ben 10, etc., iar fetitele cu ghiozdane cu Frozen, Ariel, Alba-ca-Zapada sau alte personaje din desene animate indragite de ele.

Apoi, copiii se mai lauda bineinteles si cu imbracamintea pe care o poarta. In prima zi de scoala, marea majoritate a copiilor au haine noi, haine pe care au asteptat cu atat de mare emotie sa le poarte. Sunt si scoli la care se poarta uniforme, sau parinti care aleg sa iti imbrace copiii in uniforma in prima zi de scoala. Un lucru e cert – cu totii arata impecabil.

Apoi, dupa ce s-au intalnit in curtea scolii, cei mici asteapta sa mearga in salile de clasa pentru a se mandri cu rechizitele pe care le au. Le admira, se uita la ele cu mandrie si abia asteapta sa fie remarcati.
Astfel de comportamente sunt normale si sunt bineinteles specifice varstei. Asa sunt toti elevii aflati la inceput de drum.
Fa-ti copilul mandru si alege impreuna cu el cel mai frumos ghiozdan, cele mai frumoase haine si cele mai deosebite rechizite scolare.


Previous Educatia de acasa conteaza!
Next Critica la adresa unor persoane