Cum sa alegi o firma de tractari auto in Brasov


tractari auto brasov

Din 2017 de cand proprietarii de autoturisme second hand nu au mai fost nevoiti sa plateasca timbrul de mediu pentru inmatricularea masinii in Romania s-au importat si inmatriculat sute de mii de masini second hand, o adevarata explozie. Totul a inceput prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013, ce reglementeaza timbrul de mediu pentru autovehicule, cand a fost abrogata Legea nr. 1/2017 prin care proprietarii de masini second hand nu au mai fost obligati sa achite timbrul de mediu la inmatricularea masinii.

Foarte multi s-au bucurat de aceasta schimbare si si-au cumparat masina pe care au tot amanat sa o cumpere datorita timbrului de mediu care la unele modele de masini era o suma destul de mare, pana la cateva mii de euro. In Vestul tarii piata de masini de ocazie si second hand a crescut cu peste 125.000 de autovehicule inmatriculate fata de anii precedenti, in Bucuresti si alte orase la fel. Asta si pentru ca poti cumpara auto second hand timisoara in rate. Este un comert care s-a dezvoltat mult, gasesti mii de oferte de la privati, samsari cat si de la firme care sunt autorizate in comertul cu autoturisme second hand.

In orasele mari supraaglomeratia se simte din plin, orele pierdute in traficul infernal si lipsa parcarilor sunt principala problema. Chiar si poluarea da de cap autoritatilor, sunt multe organizatii care militeaza pentru protectia mediului ce au depus petitii stoparea importului de auto second hand.

O mare problema a devenit si accindentele provocate datorita defectiunilor tehnice ale masinilor prea batrane, cu grad de uzura mare.

Care este problema cu adevarat?

Desii foarte multi se agata de motivul ca aceste masini importate sunt vechi si uzate eu cred ca problema este este modul prin care sunt autorizate sa circule aceste masini, adica RAR si ITP.

Sunt si persoane care se bucura de numarul mare de masini importate, persoane ale caror afaceri au inflorit. Au de castigat dezmembrarile auto datorita cerintei de piese ieftine, atelierele mecanice, serviciile de asistenta rutiera, tractari auto Brasov, asigurari, magazinele de piese auto noi.

Daca ti-ai cumparat sau urmeaza sa iti cumperi o masina second hand ia in calcul o revizie serioasa iar inainte sa pleci la drum trebuie sa ai in agenda numarul unei firme de tractari auto de incredere. Daca apar probleme pe drum incaerca sa nu apelezi prieteni pentru a remorca masina, este riscant si puneti in pericol pe voi si pe ceilalti participanti la trafic. Daca o sa folositi o funie sau legatura improvizata riscati sa primiti amenda.

Nu mergeti pe ideea ca nu vi se poate intampla, sunt masini vechi care pot ceda oricand sau puteti fi implicat intr-un eveniment rutier si masina nu o sa se mai poata deplasa pe propriile roti.

Cum aleg firma de tractari auto?

Daca nu ai o firma recomandata, cu care prieteni tai au mai lucrat, trebuie sa cauti o firma care garanteaza transportul masinii de la incarcare pana la destinatie.


Previous Online Training NU inseamna un antrenor robot
Next Traista Urbană în Anul Centenarului