Cum apărăm grădina de dăunătorii periculoși


sfaturi gradita

O grădină bogată în legume, plante, arbuști și pomi sănătoși și roditori este ceea ce își dorește orice grădinar. Cel mai mare pericol al lipsei unei evoluții corespunzătoare a plantelor din grădină o reprezintă dăunătorii. Este cert că un sol sărac, cu un risc ridicat de apacovera-2riție a buruienilor nu poate fi decât un factor negativ în evoluția grădinii, dar achiziționarea și folosirea produselor precum îngrășământul și erbicidul din magazinul Covera nu pot decât să pregătească terenul grădinii pentru o recoltă bogată viitoare.

De aici mai departe este munca grădinarului pentru a urmări plantele și ale le feri de dăunătorii, nu puțini la număr, care apar în funcție de tipul de plantă și de roadele pe care le aduce. Dăunătorii trăiesc atât pe legume, pe seminte plante cât și pe copacii plantați în grădină și se hrănesc cu frunze și fructe atentând la sănătatea culturilor și la bogăția acestora.

Unul dintre cei mai cunoscuți dăunători este urechelnița, acesta se hrănește cu țesuturi în descompunere. Plantele pe care le vizează sunt atât legumele, cât și florile sau puieții de pomi. Spre exemplu, si bulbi de zambileAcestea sunt atacate la nivelul frunzelor pe care le găurește. Fiind o insectă noctură cea mai bună recomandare pentru elimeniarea acesteia este folosirea unui insecticid ce poate fi achiziționat din magazinele Covera.

Afidele sunt cei mai des întâlniți dăunători afectând plantele în perioada de creștere. Dăunătorii sug seva plantei și duc la ofilirea acesteia. Pesticidele sintetice și soluțiile organice sunt cea mai bună modalitate de eliminare a acestui tip de dăunători.


Previous Nu am mai intampinat o asemenea problema
Next Imi place sa am grija de mine