Cum mi-am scapat masina de furia piromanului


blogging

Calatoria in Nepal am planuit-o demult. Am citit mult si locurile acestea cu temple asiatice, cu munti care se pierd in cer se crede ca te incarca energetic pozitiv, cat sa iti ajunga ani buni de la experienta spirituala a intalnirii cu Asia.
Am venit aici sa admir oamenii care se pot intelege, desi au religii diferite si vorbesc peste 10 limbi si dialecte si primesc cu bratele deschise turisti din toata lumea sa le vada frumusetile. Am venit sa vad tara cu peste 30 de varfuri avand peste 7 kilometri inaltime.
Ma abandonez traditiilor si frumusetilor din jur, dar asta nu inseamna ca nu urmaresc site-urile de stiri din tara. Am o singura tara de suflet, oriunde as merge si aceea se numeste: Romania, cu bune si cu rele, cu bogatia si saracia ei, cu tot ceea ce ofera.


Abia ma trezisem si ma asezasem la biroul din camera de hotel, sa trec in revista stirile din tara, cand mi-a atras atentia prezenta blocului in care locuiesc in titlul unui articol al site-ului ziarului online pe care il urmaresc:”In noaptea de …un piroman a incendiat 10 masini aflate in fata blocului X, de pe strada Y a sectorului Z din Bucuresti”:
Am vazut poze cu masinile carbonizate ale amicilor si rudelor, autoturismul nou-nout de lux al sefului meu fusese distrus in totalitate, numai masina mea scapase. Masina mea era in mod miraculos intreaga!
Stiti de ce? Fiindca o lasasem la loc sigur in parcare aeroport Otopeni.
„Ei, lasa ca nici ei nu vor ramane 100% in paguba, m-am gandit! In curand piromanul va fi prins, au asigurari, iar cu banii isi vor lua alte masini…”
Cat am stat acolo, din curiozitate am urmarit ziarele romanesti sa vad daca piromanul a fost prins si pagubasii despagubiti. Pana in ziua de astazi nu s-a intamplat nici una nici alta si ma intreb ce as fi patit, daca nu rezervam locul acela sigur de parcare?
Situata la cateva minute de terminalul aeroportului Otopeni, parcarea este ingradita si plina de camere performante de luat vederi. Nicio miscare nu ramane neobservata. Agentii de paza stau si ei la post.
Nu, nu m-a costat mai mult parcarea decat masina! Este o prejudecata si fiindca nu va informati corect, voi sunteti cei care pierdeti.
Judecati si voi: 48 de lei costa prima zi completa de stationare, apoi se achita 12 lei pe zi, iar eventualele intarzieri cauzate de companii sau de conditiile meteo nu sunt taxate in plus.
In pret intra si transferul din parcare la aeroport si invers, cu microbuz cu 8 locuri, in stare tehnica exceptionala care straluceste de curatenie.
Acum, cred ca toate au fost randuite de sus: sansa de a vizita Nepalul, lasarea masinii mele la adapost peste 14 zile. M-am buucrat de o vacanta pe cinste, mi-am asigurat si un bun de pret si am avut si mijloc de transport care sa ma duca acasa la intoarcere.
Trebuie sa va mai spun ca nici pana in ziua de astazi nu a fost gasit piromanul, iar unii dintre pagubiti platesc si acum ratele unor masini care s-au facut scrum!!!


Previous “Stai, te asezi pe trandafiri!”
Next Raft metalic pentru depozitul de metraje