Cum sa obtinem certificarea iso


blogging

Un „must have” al companiilor serioase ce opereaza in domenii variate, sunt certificatele ISO, care reprezinta o garantie pentru clienti ca au de-a face cu o firma ce pune pret pe o colaborare stransa, plina de profesionalism si eficienta. Datorita faptului ca incepand cu anul 2007, Romania a fost inclusa in Uniunea Europeana, s-a diminuat numarul de proceduri necesare pentru ca o companie romaneasca sa isi poata desfasura activitatea in restul continentului, insa in acest sens trebuie sa dea dovada de profesionalism pentru a putea castiga increderea colaboratorilor si clientilor. Pentru obtinerea unor astfel de certificate ISO este nevoie de apelarea la firmele care ofera servicii in acest sens, iar cu ajutorul lor se va impune un set de reguli cu privire la diferite aspecte.

Tipuri de certificate ISO

Exista diferite tipuri de certificate ISO, insa cele mai des intalnite sunt 9001, 14001 sau OHSAS 18001, iar pentru a le putea obtine, in primul rand este nevoie de crearea unui dosar bogat cu cateva acte. Cu siguranta ca majoritatea companiilor urmaresc obtinerea certificatului ISO 9001, deoarece acesta face referire la managementul calitatii produselor sau serviciilor, iar cei mai multi clienti tind sa opteze pentru firmele care promit acest lucru.

Pentru asigurarea unu grad ridicat al securitatii ocupationale, este nevoie de certificatul OHSAS 18001, care va fi bine venit atat pentru clienti, cat si pentru angajati care vor avea conditii mai bune de lucru, deoarece fiecare procedura va fi eficientizata, iar clientii vor sti ca au posibilitatea de a colabora cu o firma serioasa.

Nu numai companiile, ci si institutiile statului pot obtine certificate ISO. De exemplu, certificatul ISO 2200 face referire la securitatea alimentelor, un aspect foarte sensibil in contextul crizei din sanatate cu diferite imbolnaviri si decese survenite in mod subit, iar cea mai mica problema poate crea un scandal de amploare.

 


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Fotograf nunta București este tot ce ai nevoie
Next Alege vacante in Tara Bascilor pentru experiente de neuitat