Despre homeopatie


blogging

Intrebarea pe care si-o pun din ce in ce mai multi romani este “ce este homeopatia”. Nu foarte cunoscuta in Romania, aceasta homeopatie este o ramura a medicinii alternative recunoscuta si respectata in tari cu o puternica traditie medicala, cum ar fi SUA, Anglia, Franta, Germania, Canada, India sau Australia, dar si multe alte tari de pe tot globul.

Bazele homeopatiei au fost puse la sfarsitul secolului XVIII de catre un medic  german, Samuel Hahnemann, care, dezamagit de practicile medicale din timpul sau, incepe sa caute noi metode de vindecare. In timpul experimentelor sale el observa ca o substanta care, atunci cand este administrata la o persoana sanatoasa, provoaca anumite simptome, daca este mult diluata si dinamizata, poate vindeca aceleasi simptome la un om bolnav. Cu alte cuvinte, „cui pe cui se scoate”, cum spunem noi, romanii.

Medicamentele homeopate, sau remediile homeopate, cum se mai numesc ele, se obtin din plante, minerale sau tesuturi animale. Dupa extragerea principiilor active, produsul obtinut, tinctura mama, se dilueaza succesiv si se dinamizeaza, adica se agita, pana la obtinerea dilutiei dorite.

In urma procesului de diluare si dinamizare se obtin solutii in care nu se mai regasesc moleculele substantei de baza, molecule ce pot fi toxice si genera efecte adverse, ci doar informatia energetica a sursei. Aceasta stimuleaza capacitatea de aparare proprie a organismului si determina vindecarea. Astfel, printr-un tratament homeopat, nu se introduc in organism substante straine, ci se stimuleaza forta vitala, energia proprie de aparare a organismului bolnav, producand astfel o insanatosire de durata, fara neplacerile pe care le cauzeaza medicatia alopata.

Deoarece remediul homeopat stimuleaza forta vitala a organismului, vindecarea se produce pe toate planurile, atat fizic, cat si psihic si emotional. Un singur remediu este folosit pentru a rezolva toate problemele pacientului si a-i induce acea stare de bine din punct de vedere fizic, psihic si emotional pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii o defineste ca fiind starea de sanatate. Datorita acestui mecanism, remediul homeopat trebuie foarte bine individualizat, trebuie gasit acel remediu care acopera toate simptomele pacientului.

Prin urmare, remediul se prescrie pentru o persoana, nu pentru o afectiune, ca in medicina alopata. De aceea, este necesara prescrierea remediilor de catre o persoana avizata, un medic homeopat, care, printr-o consultatie profesionista, poate gasi solutia cea mai corecta pentru pacientul sau.

Asa se explica lipsa rezultatelor atunci cand pacientii incearca sa se trateze homeopat pe baza unor recomandari gasite prin diverse reviste sau forumuri. Un remediu care a vindecat o anumita persoana de o afectiune nu este neaparat util unei alte persoane care sufera de aceeasi afectiune.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Haine de calitate de pe un site de calitate
Next Sisteme de prindere si menghine