Despre jocurile online


Ce sunt jocurile online? jocurile online sunt jocuri ce se joaca intr-o retea de calculatoare, care inseamna aproape intotdeauna Internetul sau tehnologii echivalente; dar jocurile au folosit intotdeauna tehnologia momentului: modemuri inainte de internet sau terminalele existente inainte de modemuri.

Ele au inceput sa fie mai cunoscute odata cu dezvoltarea retelelor de internet si a elementelor grafice/web, jocurile online pot fi bazate pe texte simple la elemente grafice complexe si lumi virtuale populate de mai multi jucatori simultan gen jocuri cu masini, ce folosesc pana si elemente 3D.

dacia-duster

Jocul online este mai degraba o tehnologie, decat un gen de jocuri; Se joaca pe o forma de retea care conecteaza calculatoarele, cum ar fi Internetul. Unul dintre cele mai mari avantaje este posibilitatea conectarii intre mai multi jucatori, dar este posibila si varianta jocului cu un singur jucator.

Odata cu dezvoltarea www-ului si a browserelor, s-au creat jocuri care foloseau un browser web ca client. Jocuri simple pentru un singur jucator puteau fi jucate folosind tehnologia HTML, mai ales JavaScript, ASP,PHP si MySQL. Dezvoltarea tehnologiilor grafice, cum sunt Java si Flash-ul, le-a permis creatorilor sa creeze jocuri online mult mai complexe. Multe jocuri care au aparut in anii ’90, cum ar fi PacMan sau Frogger, au fost recreeate folosind Flash-ul.

Sursa foto


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Dezvoltarea personala
Next Vacanta exotica in Dubai