Echipamente de protectie in costructie


blogging

Tatal meu si unchii mei patru la numar au lucrat toti in alta tara, desigur ca barbatilor romani ce au parasit tara dupa revolutie pentru un trai mai bun au ajuns sa lucreze toti in constructii. Dupa cativa ani tatal meu si inca doi unchi s-au retras in tara pentru a lucra in Romania in acelasi domeniu.

Sunt obisnuit cu toate uneltele si masinariile, le cunosc foarte bine si stiu sa folosesc destul de multe chestii din acest domeniu iar tatal meu a invatat (si m-a invatat la randul sau si pe mine) ceva foarte important, sa se protejeze atata timp cat foloseste un flex, o bormasina mare, un aparat de sudura, o betoniera etc.  Si il vad ca de fiecare data cand face la casa noastra sau la vreo lucrare foloseste echipamente de protectie de genul:

  • Bocanci speciali cu varf de fier
  • Manusi de protectie
  • Ochelari protectori (in special la sudura)
  • Casca/Vesta reflectorizanta (daca este necesara)

Vazand toate acestea la tatal meu si la unchii mei am ramas surprins de muncitorii din oras ce stau pe schele de exemplu la 10-20 mentri sa placheze un bloc fara casca si sunt ca niste alpinisti urbani dar neasigurati. Nu inteleg de unde atata inconstienta.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Sfaturi pentru a alege haine de calitate
Next Eridiarom