Exista vreun motiv pentru a utiliza sapunul lichid in loc de sapunul clasic?


blogging

Cu cat este mai folosita o bara de sapun, cu atat mai multe microorganisme contine. Sapunurile de acest tip au o reputatie proasta. Producatorii de sapun lichid sunt de parere ca multe dintre sapunurile bara indeparteaza uleiurile sanatoase, fac ca pielea sa se exfolieze si – si mai rau – sunt pur si simplu “pepiniere” de bacterii lasate in urma de utilizatorii precedenti.

Este adevarat: germenii traiesc pe barele de sapun. Cateva studii din ultimele decenii au aratat ca sapunurile bara utilizate la domiciliu si in locuri publice adapostesc bacterii, precum E. coli, Staphylococcus aureus si Staphylococcus epidermidis. Cu cat este mai folosita o bara de sapun, cu atat mai multe microorganisme contine. 

De aceea, multi recomanda folosirea desapun profesional, creat special pentru a evita anumite neplaceri, dar si pentru a lasa o piele frumoasa. De exemplu, la magazinul Sanito.ro puteti gasi sapun Tork, recomandat de toti profesionistii din domeniul sanitar, alimentar si industrial.

O bara de sapun ne poate imbolnavi?

Din fericire, este putin probabil ca microbii gasiti in sapunul bara sa ne imbolnaveasca. Nu exista prea multe dovezi ca bacteriile din bara de sapun sunt transferate catre urmatoarea persoana, insa suntem avertizati totusi sa evitam folosirea in comun unui asemenea sapun. De aceea, pentru o mai mare siguranta este recomandata folosirea sapunului lichid pentru spalarea mainilor in vederea eliminarii eficiente a agentilor patogeni infectiosi.

Totusi, daca preferati bara de sapun, folositi-o numai in caminul propriu. Nu folositi bara de sapun de la o baie publica sau de la birou. O bara de sapun utilizata de mai multe persoane, precum si asezarea  sapunului intr-un mediu care il mentine mereu umed, va permite germenilor sa prospere. Acesta este motivul pentru care si prosoapele umede sau buretii de bucatarie sunt, de asemenea, refugii pentru microorganisme. Dar depozitarea sapunului intr-un vas cu scurgere, pentru a-l feri de apa si a-i permite sa se usuce intre utilizari, va ajuta la limitarea numarului de germeni la care sunteti expus.

Un scenariu in care s-ar putea sa doriti sa fiti foarte precaut: daca colegul de camera, partenerul sau un membru al familiei dvs. este bolnav de gripa, diaree sau de alte maladii infectioase, evitati sa folositi aceeasi bara de sapun. In acest caz, poate luati in considerare trecerea la sapunul lichid. Sansele ca infectia sa va atinga si pe dvs. se reduc. De asemenea, daca veti folosi un dispenser pe senzor, atunci chiar nu veti mai avea niciun contact cu un loc atins de persoana care s-a spalat pe maini inaintea dvs.  Acesta este motivul pentru care spitalele si toaletele publice au, de regula, dispensere de sapun lichid. In acest fel se limiteaza expunerea la germeni si mai mult.

Cu toate acestea, ideea de baza este ca, daca sunteti sanatos, nu ar trebui sa va faceti griji cu privire la partajarea sapunului in caminul propriu.

De asemenea, va recomandam, daca nu aveti o alta optiune de spalare, in special in birou, sau angajatorul nu va pune la dispozitie decat sapun bara, sa apelati la dezinfectantii pentru maini. La sanito.ro exista o gama extrem de eficienta de astfel de dezinfectanti, pe care ii puteti folosi cu incredere.


Previous Criterii după care poți să alegi brățări bărbătești din piele
Next HUAWEI anunță o campanie exclusivă de precomandă pentru HUAWEI Mate 30 Pro