Forme de intelepciune


Primul tip de înţelepciune este Înţelepciunea şi Cunoaşterea Spirituală. Cu toţii iubim acest tip de înţelepciune şi cunoaştere deoarece ea reprezintă secretele esoterice ale Universului. De aceea ne place să medităm, să citim cărţi spirituale, să participăm la cursuri şi seminarii pe subiecte spirituale. Ne place să explorăm misterele spirituale ale vieţii, marile Legi spirituale şi mecanica ce guvernează Omniversul Infinit al Lui Dumnezeu. Acesta este nivelul de înţelepciune care umple băncile de informaţii în corpul nostru spiritual. O parte din această înţelepciune o primim direct de la Spirit, Maeştri şi Îngeri, iar o altă parte o primim de la învăţătorii noştri spirituali, de la viaţă, de la oameni, din cărţi şi alte surse.

A doua formă de înţelepciune şi cunoaştere o reprezintă Înţelepciunea şi Cunoaşterea Intelectuală. Este important să îţi dezvolţi mintea, să te dezvolţi pe plan spiritual, emoţional şi fizic. De aceea, citim cărți motivaționale. O minte sclipitoare, inteligentă şi bine antrenată te va ajuta să funcţionezi eficient în plan pământesc, ceea ce este important pentru misiunea ta pe Pământ. Pregătirea pe care o dobândim în şcoală este importantă; însă problema este că, Sufletul, valorile, etica, Psihologia, spiritualitatea, relaţiile şi modul în care existăm practic în lumea reală, sunt lăsate la o parte. Astfel, obţinem numai un sfert din ce avem nevoie; și totul se axează doar pe cunoaştere intelectuală. Înţelepciunea Intelectuală aparține minţii concrete. Înţelepciunea Spirituală foloseşte funcţia minţii superioare, intuiţia, cunoaşterea, înţelegerea şi simţurile spirituale superioare. Înţelepciunea Intelectuală este importantă, dar trebuie echilibrată cu alte aspecte de înţelepciune şi cunoaştere.

A treia formă de înţelepciune şi poate cea mai puţin înţeleasă este înţelepciunea psihologică. Majoritatea oamenilor echivalează înţelepciunea adevărată cu Înţelepciunea Spirituală şi nu recunosc diferenţa dintre Înţelepciunea Spirituală şi Înţelepciunea Psihologică şi importanţa de a le dezvolta pe ambele.
Foarte mulţi oameni considera că sunt evoluatiţi din punct de vedere psihologic, dar nu este adevarat. Tipul de Psihologie pe care l-au analizat este legat de personalitate. Acesta este un tip de Psihologie şi înţelegere a relaţiilor şi a vieţii, total diferit de toate formele de Psihologie Tradiţională. Este absolut vital să descoperim cum să devenim un Maestrii ai Psihologiei Spirituale. Aceasta este cheia de atingere a păcii interioare, de a fi într-o relaţie corectă cu Sinele, cu Dumnezeu, cu toate relaţiile şi de a avea succes în viaţă. Dezvoltarea acestui tip de înţelepciune este la fel de importantă ca şi Înţelepciunea Spirituală şi poate chiar mai importantă. Foarte mulţi căutători spirituali au studiat nenumărate cărți și au multe cunoştinţe esoterice. Chiar dacă au această mare cunoaştere şi evolutie spirituală, tot sunt conduşi de mintea bazată pe Ego-ul Negativ, pe frică, separare, dualitate și iluzie, deseori sunt victime emoţionale, sunt dezintegraţi şi fragmentaţi, nu au o relaţie bună cu Sinele şi cu Dumnezeu, nu au relaţii bune cu nimeni şi deseori nu au succes în viaţă.

Ultima formă de înţelepciune este Înţelepciunea Fizică.
Dezvoltarea cunoştinţelor pământeşti este esenţială pentru că, ai venit aici să fii Dumnezeu pe Pământ, nu în Cer. Pământul e Faţa Materială a Lui Dumnezeu și reprezintă una dintre cele Patru Fețe ale Sale şi dacă nu dezvolţi înţelepciune în acest domeniu, nu vei înţelege nici măcar un sfert din ce înseamnă Dumnezeu. Este esenţial să te pregăteşti în domeniul afacerilor, să înveţi cum să-ţi gestionezi banii, cum să îţi îngrijeşti corpul fizic, cum să vindeci, să înveţi mecanica funcţionării lucrurilor pe Pământ şi aşa mai departe.

O cerință a Căii spirituale este de a iubi Universul Material și corpul fizic ca pe Templul Lui Dumnezeu. Există persoane care se supra-identifică cu Fața Mentală a Lui Dumnezeu, fiind blocați în intelect sau știință. Alții se concentrează pe Fața Emoțională a Lui Dumnezeu. Nu este suficient să te înalți, sau să realizezi cele șapte niveluri de inițiere, este, de asemenea, important să faci acest lucru într-un mod integrat și echilibrat.
Planul Divin nu este de a evada de pe Pământ, ci mai degrabă, de a aduce Cerul pe Pământ. Cu alte cuvinte, de a crea o Societate Hristică pe Pământ.

Trebuie să faci ca fiecare secundă pe care o petreci pe Pământ, să conteze.
Stabilește-ți prioritățile și înfruntă realitatea. Fă pași mici, ai încredere în ceea ce-ți dorești și începe de acolo de unde ești acum, pentru că ceea ce ai acum este tot. Cel mai mare dușman pe care îl ai ești chiar tu. Cuvintele produc culori, vibrații, frecvență și sunet. Un cuvânt sau o frază greșită schimbă culoarea, frecvența, vibrația și sunetul. Așa cum corpul și structura fizică trebuie armonizate pentru a avea o sănătate radiantă perfectă, același lucru se aplică și Corpurilor Spiritual, Mental și Emoțional. Citiți cărți motivaționale pentru că veți afla că nu dușmanii din exterior ne pot face vreun rău, ci doar noi înșine.

Nu trebuie să fii perfect! Fiecare dintre voi aveți atât de multe lucruri noi pe care ar trebui să le faceți! Nu trebuie să fii perfect să faci ceea ce-ți dorești, să ai ceea ce vrei, să fii cine vrei să fii!


Previous Camere de supraveghere
Next Echipamente/utilaje auto importante pentru orice service