Importanta magneziului in sanatate


femeie-sanatoasa

Magneziul este foarte important, acesta oferind o multime de beneficii importante organismului. Acesta este implicat in formarea de neurotransmitatori, dar si in formarea mielinei si anume un invelis proteic ce inveleste teaca nervilor.

Magneziul este solubil in apa, lucru care inseamna ca acesta se dizolva usor in apa, spre deosebire de alte elemente asemanatoare. Din punctul de vedere al proprietatilor, aceasta vitamina este foarte necesara pentru o buna functionare a zaharurilor, a proteinelor si a grasimilor din crp. Ea are o multime de proprietati importante, gasindu-se in multe alimente precum fasolele boabe, cerealele, dar si legumele, ficatul sau ouale si carnea.

Rolul magneziului

Aceasta are un numar mare de roluri, pe langa cele care implica o mai buna functionare a sistemului nervos central. El joaca un rol important in peste 100 de reactii enzimarice.

Magneziul mai are si un rol important in procesul de crestere, pioridoxina fiind necesara pentru o mai buna crestere, dar si o dezvoltare excelenta a creierului, pielii si a nervilor. Se poate spune astfel ca magneziul este important pentru procesul de crestere.

Magneziul este recunoscut si pentru faptul ca sustine foarte bine sanatatea inimii si anume el este responsabil pentru initierea contractiei muschiului inimii si anume miocardul. Lipsa de magneziu in organism influenteaza bataille inimii. Magneziul mai este util si datorita faptului ca reduce retentia de apa, ajutand la detoxidfierea organismului.

Un alt lucru pe care il puteti avea in vedere in ceea ce priveste magneziul, este ca acesta este esential pentru muschi. Magneziul este eficient si datorita faptului ca relaxeaza muschii incordati pentru ca fara acest element in organism, se dezvolta acidul lactic, acest acid favorizand aparitia crampelor.

Despre Magne B6

Acest medicament poate oferi numeroase beneficii persoanelor care se confrunta cu un deficit de magneziu. Exista mai multe simptome care ar putea trada un deficit de magneziu. Printre aceste simptome se numara nervozitatea, iritabilitatea, manifestarile de anxietate, spasmele digestive, crampele musculare si diversele furnicaturi. Aportul de magneziu are un rol important pentru ca acesta amelioreaza aceste simptome.

Inainte de a lua Magne B6, ganditi-va daca nu sunteti aletgici la lactat de magneziu sau orice alte componente care se gasesc in compozitia acestor medicamente. De asemenea, in cazul in care suferiti de insuficienta renala, nu ar trebui sa luati acest medicament. Un alt lucru pe care trebuie sa-l stit, este ca daca urmati un tratament cu levodopa, atunci aflati sfatul medicului inainte de a lua acest medicament.


Previous Piese auto pentru Dacia ta
Next Particularitati ale transportului maritim