Importanța pantofiilor


Purtarea unor pantofi confortabili ne face să privim lucrurile din alt punct de vedere, pozitiv; în momentul în care te poți mișca în voie, fără să te oprească pantofii, atunci realizezi cât de important este să porti o pereche de pantofi confortabilă, ca de pildă încălțămintea Tamaris, o pereche de sandale Tamaris  cu care te simți și elegantă, dar și confortabil.

La maturitate, pentru că nu mai crește piciorul, putem să achiziționăm o pereche de încălțăminte de bună calitate deoarece îi putem utiliza oricât timp; o pereche de pantofi pot schimba complet costumația și dând notă elegantă sau sportivă, după cum dorim iar atunci când îți privești pantofii, chiar și asupra stării tale psihice aceștia au impact, dându-ți mai mult avânt.

În ultima vreme se promovează tot mai mult modul natural de a ne purta, implicit mersul desculț, ori de câte ori avem ocazia, pentru a avea o piele a tăpii cât mai rezistentă dar și pentru comuniunea cu natura. Specialiștii ne avertizează că un astfel de obicei poate determina apariția unor ciuperci de picior de care greu poți scăp sau chiar să te rănești fără să vrei, mai ales că uneori chiar și pădurile, locurile îndepărtate față de orașele aglomerate, au fost afectate de om, pe jos putând fi cioburi sau alte materiale dure cu care te poți răni.

Atunci când mergeți pe munte și aveți încălțăminte specială pentru drumeții, antiderapantă, este mult mai simplu să faceți acea călătorie, față de varianta în care nu sunteți pregătit și atunci există riscul să alunecați și să nu va simțiți siguri pe acțiunile întreprinse. Același lucru este valabil și atunci când pe jos este gheață sau zăpadă și când nu aveți grija faptului că alunecați iar picioarele sunt protejate.

Tot pantofii reprezintă un fel de sprijin pentru corp și, de multe ori, aceștia pot corecta postura acestuia, cât de drepți stăm cu spatele și cu umerii prin urmare se elimină orice fel de probleme cu spatele. Chiar și atunci când alergăm pe o suprafață tare, pe ciment, unde nu se recomandă pentru încheituri, pantofii adecvați pot prelua din șocul pe care îl suferă încheiturile atunci când alergăm. Ce mai ună dovadă a importanței pantofilor potriviți este purtarea încălțămintei ortopedice, care ajută la ameliorarea problemei de sănătate a picioarelor și a coloanei.

Concluzia este că întraga ținută este influențată de încălțămintea care dă tonul și atrage după sine nota pe care o dă îmbrăcămintea.


Previous Cum sa-ti alegi un compleu de dama potrivit pentru birou
Next Anvelopele off road