Intrebari si raspunsuri despre inchirierea unei masini in Bucuresti


Intrebari si raspunsuri despre inchirierea unei masini in Bucuresti

Exista frecvente situatii in care inchirierea unui autovehicul se dovedeste mult mai eficienta decat achizitia lui sau decat alegerea unui taxi sau a altui mijloc de transport in comun. Firmele de inchirieri auto Bucuresti garanteaza o multime de avantaje, iar beneficiile evidente ale unei inchirieri sunt urmatoarele:

  • Flexibilitatea oferita de faptul ca se poate circula peste tot prin Uniunea Europeana;
  • Pretul redus in comparatie cu achizitia unei masini;
  • Confortul.

Alegerea unei masini de inchiriat in Bucuresti presupune si cunoasterea unor informatii extrem de importante legate de aceasta piata. Cei de la kamoauto.ro au conturat cateva intrebari legate de acest lucru.

 

Intrebari si raspunsuri despre inchirierea unei masini in BucurestiCine poate inchiria un automobil?

Orice persoana care are un permis de conducere valabil. Exista anumite categorii de persoane care vor plati mai mult pentru ca prezinta un risc mai mare de accidente. Aceste persoane sunt cele de pana in 25 de ani si cele de peste 70 de ani. De asemenea, persoanele care au o experienta mai mica de 1 an vor fi nevoite sa plateasca mai mult.

Cum se procedeaza la inchirierea unei masini?

Un prim pas este reprezentat de informare. Exista zeci de firme de inchirieri masini in Bucuresti, iar informarea corecta poate sa aduca sub atentie acele firme ce ofera servicii de calitate.
Dupa informare urmeaza rezervarea, care se poate face fie online, fie la sediul firmei si inchirierea propriu-zisa care se contureaza printr-un contract.

Care sunt elementele ce trebuie analizate la inchiriere?

In momentul in care se inchiriaza masina trebuie sa se verifice o serie de lucruri:

  • Daca exista defectiuni tehnice. Masina trebuie sa fie testata inainte de a fi luata de la sediul firmei de inchirieri. Orice problema descoperita trebuie sa fie semnalizata;
  • Daca exista zgarieturi. Interiorul si exteriorul automobilului trebuie sa fie analizate cu foarte mare atentie;
  • Daca rezervorul este plin. Orice masina inchiriata trebuie sa vina cu rezervorul plin si sa fie livrata cu rezervorul plin. Tocmai de aceea, este important sa se verifice daca acesta are toata benzina.
  • Regulile impuse de compania de inchirieri auto. Exista o serie de reguli universale impuse de legislatia in vigoare si exista cateva reguli pe care le impune compania de rent a car. Spre exemplu, unele companii impun un anumit numar de km parcursi pe zi sau cer o suma consistenta de bani drept garantie.

Care sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stie orice persoana ce inchiriaza masini?

  • Citirea contractului este lege. 5 minute in care contractul este citit cu atentie trebuie sa fie pierdute pentru o siguranta maxima;
  • Analiza costurilor trebuie sa se faca si ea cat se poate de serios;
  • Orice nelamurire trebuie sa fie rezolvata prin intrebari catre reprezentantii firmei.

Practic, in momentul in care se inchiriaza o masina, soferul trebuie sa stie toate detaliile despre autovehicul si trebuie sa stie cu exactitate care sunt costurile de inchiriere pe care urmeaza sa le plateasca la returnare.

 


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Nu stii ce ceas de mana sa achizitionezi? Ghideaza-te dupa urmatoarele sfaturi
Next Vinurile din Franta la foarte mare cautare