Janta tabla vs jante aliaj, pentru o estetica deosebita a masinii


 

Tuturor ne plac masinile puternice, care arata extrem de bine. Din acest motiv, o parte din noi prefera sa opteze pentru piese auto scumpe si pentru jante din aliaj, care sa ofere acea estetica perfecta. Evident, exista diferente uriase intre brandurile de masini. Daca optezi pentru piese auto Opel, spre exemplu, vei plati mai putin decat daca optezi pentru piese auto Bmw. Cu toate astea, in ceea ce priveste jantele, daca se exclud jantele de colectie, lucrurile stau cam la fel. Un set de jante tabla Opel nu este mult mai ieftin decat acelasi set pentru Bmw.

Daca trebuie sa iti cumperi jante insa, exista o dilema foarte mare: jante tabla sau jante de aliaj?

O simpla cautare in mediul online iti dezvaluie ca ambele ofera atat beneficii, cat si parti mai putin bune.

 

Jantele de tabla

 

Sunt cele mai intalnite jante in flota auto din aproape orice tara. Motivul principal este costul. Jantele de tabla sunt, fara doar si poate, mai ieftine decat jantele din aliaj.

Evident, exista si alte motive pentru care trebuie sa optezi pentru astfel de jante in detrimentul unor jante de aliaj. Sunt mai rezistente, nu sunt pretentioase la temperaturi joase si nu sunt atat de atragatoare pentru hotii de masini. Estetica lor insa, nu este una tocmai placuta ochiului, fapt ce ar putea sa iti indrepte atentia, mai degraba, spre un set de jante de aliaj.

 

Jantele de aliaj

 

Inca de la prima vedere, vei descoperi ca jantele de aliaj sunt mult mai placute din punct de vedere estetic. Acestea prezinta si alte beneficii: sunt mai usoare, ceea ce duce la un comportament mai bun al masinii, ofera un spatiu deschis mai mare, deci o aerisire mai buna a discurilor si a placutelor de frana si prezinta modele deosebite.

Marile dezavantaje ale jantelor de aliaj insa, sunt pretul, care poate sa fie destul de piperat si faptul ca trebuie sa fie intretinute cu foarte mare grija pe timp de iarna.

 

Daca nu te poti decide intre cele doua tipuri de jante, poti opta pentru ambele: Vara sa te bucuri de estetica jantelor de aliaj, in timp ce iarna sa te bucuri de anduranta celor de tabla. Poti gasi extrem de multe variante de jante, la preturi foarte bune, aici.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Recruitment UK srl
Next Despre ceara de epilat