Mancarea organica castiga tot mai multi adepti


Intr-o lume in continua miscare, in epoca vitezei, contrar tuturor asteptarilor, din ce in ce mai multi oameni doresc sa se reintoarca la viata simpla de acum cativa zeci de ani. Unul dintre motive il constituie aparitia unei multitudini de boli, cauzate dupa cum sustin cei mai multi experti, de mancare, mai exact modalitatea de producere a acesteia. Cum medicii specialisti arunca tot mai mult, in carca alimentatiei, motivul aparitiei diverselor boli care nu au inca un remediu, oamenii, instinctiv incearca sa isi apere viata si sa renunte la obiceiuri alimentare nesanatoase. Mai intai, s-a inteles, din ce in ce mai mult, ce rol nebenefic asupra sanatataii organismului uman, o are mancare nesanatoasa. Cartofii prajiti, burgerii sau cipsurile sunt pe lista neagra a medicilor. Dupa ce au reusit, mai mult sau mai putin, sa renunte la astfel de obiceiuri nesanatoase care aveau un impact negativ asupra lor, oamenii au inceput sa se intrebe, pe buna ddreptate cum se produc fructele si legumele atat de laudate. Nu mare le-a fost mirarea cand au aflta cu stupoare, ca cele mai multe contin un numar record de insecticide care, consumate regulat duc tocmai la aparitia bolilor de care ei incercau sa se fereasca.

Si asa cum se stie, unde exista cerere exista si oferta, au aparut fermieri care au spus un nu categoric tratarii neorganice a fructelor si legumelor si intoarcerea la origini. Pentru a le proteja de vremea rea sau tot felul de daunatori, acesti fermieri au decis sa foloseasca din nou remediile invatate de la strabunii lor sau inventand altele noi care nu contin nici urma de substante toxice.

Asa se face ca, in anul 2019, si in Romania aceasta „moda” a reusit sa isi faca tot mai mult loc pe piata locala. La preturi ceva mai mari decat concurentii lor care apeleaza inca la insecticidee, fermieri noii generatii au decis sa cultive mancare sanatoasa. Daca acum cativa ani aceasta se gasea strict in pietele autohtone de la mici fermieri, tot mai multi dintre acestia au decis sa se dezvolte si sa incheie contracte de distributie cu marile lanturi de magazine. In acest fel, manacrea organica ajunge la cat mai multi consumatori.

Romanii fiind in permanenta la curent cu tenditele mondiale si cu informatiile care circula in toata lumea au decis, in numar tot mai mare sa apeleye in mod constant la mancare organica. Asa se face ca, in preyetn tot mai mult romani aleg sa consume alimente organice, sanatoase care aduc un beneficiu in plus asupra sanatatii corpului. Pregatirea unei salate de rosii cu ingrediente organice are mult ravnitul gust al salatei mancate acum zeci de ani de strabunii nostri.

Mancarea gustoasa ofera un plus si psihicului uman care este chiar mai incantat sa isi pregateasca o masa sanatoasa care stie ca ii ofera suplimentele nutritive necesare. Bucataria poate deveni astfel o loc unde mergi cu placere sa inventezi si sa experiementezi tot felul de mancaruri organice. Evident, la sfarsit, nu uitati ca trebuie sa faceti si cuart pentru a o putea lua de la capat a doua zi. Tot mai multi romani insa apeleaza la o firma de curatenie din Craiova pentru a se ocupa de acest aspect „neplacut”.

Previous Vesti despre noul Galaxy S10
Next Samsung ne arată viitorul cu o nouă categorie de telefoane mobile: Galaxy Fold