Masina de gaurit potrivita cu activitatile tale, la Bricolaj Market


Masina de gaurit potrivita cu activitatile tale, la Bricolaj Market

Ideea de a investi intr-o masina de gaurit, mai ales acum in prag de primavara cand sunt atatea de facut prin gospodarie, este mai mult decat inspirata. Va trebui sa fii insa putin selectiv vizavi de asta pentru ca doar anumite modele din varietatea disponibila iti pot satisface nevoile. Nu e nimic sofisticat, de fapt e necesar sa ai in vedere cateva criterii simple: viteza masinii de gaurit, puterea, greutatea si modul de alimentare.

In functie de bugetul pe care esti dispus sa il investesti intr-o astfel de unealta, gasesti optiuni rentabile in oferta magazinului online Bricolaj Market. Te poti orienta in portofoliu dupa modelul care se pliaza pe nevoile tale, raportandu-te la:

Puterea masinii de gaurit

O astfel de alegere o vei raporta la scopul pentru care o cumperi. Varianta tip pistol spre exemplu utilizeaza motoare universale, putand folosi atat priza, cat si acumulatori. Unii prefera varianta cu motor fara perii, pentru eficienta si durabilitatea de care dau dovada. Daca il folosesti in regim hobby nu e neaparat o alegere neinspirata.

Daca te intereseaza gaurirea de aliaje metalice dure, zidarie, in uz casnic, e suficienta o masina de gaurit cu puteri intre 500 – 900 W. Ce depaseste aceasta valoare e pentru altceva decat sfera casnica, deja pentru pereti foarte grosi, in uz profesional, pentru metale foarte dure.

Turatia masinii de gaurit

Vorbim despre numarul de rotatii pe minut. Ne intereseaza pentru ca materialele se comporta diferit la gaurire. Mai degraba e bine sa te uiti dupa turatia minima atunci cand cumperi masina pentru zidarie, metal sau orice impune gauri mai mari. Este cea care garanteaza conditii optime, sigure.

Pentru caramida sau zidarie, e mai eficienta o masina de gaurit cu percutie. Aceasta va efectua lovituri consecutive in perete, astfel facand gaurirea mai usoara.

Greutatea masinii de gaurit

Utilizarea trebuie sa fie sigura. Este motivul pentru care greutatile masinii de gaurit variaza. Spre exemplu, pentru mediul casnic, acestea vor fi preponderent reduse. Sunt fara pretentii, mai ales cele simple. In varianta performanta, care vin cu baterii de mare capacitate, e de preferat sa aiba pana in 3 kg.

Pentru profesionisti in schimb, sunt o varianta si modele mai grele, cele care prezinta o putere ridicata, motoare mai mari, deci care prezinta si o autonomie mai mare.

Mandarina este de asemenea un criteriu la care trebuie sa iti raportezi alegerea. Modelul cu autoinsurubare este si cel mai des achizitionat, cu o exploatare sigura si usor de folosit. Desigur, sunt variante cele cu sistem de prindere pentru burghiu sau capete de insurubare. Important este ca prinderea sa fie ferma, mai ales cand vorbim de burghie cu diametru mai mare.

Numarul de trepte conteaza pentru ca dicteaza controlul pe care ti-l ofera masina de gaurit, in functie de scenariu. Ajustarea cuplului, posibilitatea de a bloca masina intr-o treapta de viteza, un limitator de cuplu si astfel optiuni conexe trebuie avute in vedere. Descopera oferta de masini de gaurit de la Bricolaj Market si beneficiezi de siguranta ca si functionarea va fi intocmai cu asteptarile.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Calități care te vor ajuta în carieră
Next Descopera cele mai bune scaune birou