Noul cod rutier si schimbarile pe care acesta le aduce in 2019


noul cod rutier carte

Anul 2019 aduce cu el schimbari importante in tot ceea ce tine de codul rutier si de masurile si sanctiunile care se iau atunci cand nu sunt respectate regulile de circulatie. Astfel, toti soferii trebuie sa isi achizitioneze Noul cod rutier 2019 carte, pentru a putea fi la curent cu toate modificarile aparute.

Noul cod rutier 2019 aduce cu el o serie de modificari, in special o crestere a amenzilor pentru depasirea vitezei, utilizarea telefonului mobil sau consumul de alcool.

Incepand cu acest an, cei care au cel mai mult de suferit sunt soferii care sunt surprinsi folosind telefoanele mobile atunci cand se afla la volanul masinii, mai exact acestia vor primi o amenda de pana la 2900 de lei si suspendarea permisului de conducere, dar si sanctionarea cu pana la 20 de puncte de amenda. In anumite cazuri, soferul poate sa ramana pentru o perioada de pana la o luna fara permisul de conducere. Toate aceste masuri, care pot parea extreme, au ca scop diminuarea numarului de accidente grave care au loc datorita faptului ca soferii isi folosesc telefoanele mobile in timp ce se afla la volan.

In cazul in care soferii conduc sub influenta alcoolului, acestia pot risca o suspendare a permisului de conducere de pana la 6 luni, dar si inchisoare pentru o perioada de pana la 4 ani sau amenda penala.

Noul cod rutier 2019 pe intelesul tuturor aduce la cunostinta faprul ca, de acum, soferii vor ramane fara permis de conducere la acumularea a 25 de puncte amenda.

In cazul in care exista anumiti soferi care blocheaza in mod constient intersectiile sau sunt deosebit de agresivi in trafic, Noul cod rutier pe intelesul tuturor specifica faptul ca acestia pot ramane fara permis de conducere pentru o perioada de timp de pana la 90 de zile.

Exista totusi si aspecte care au ramas neschimbate, si anume, valoarea punctului amenda a ramas neschimbata, la valoarea de 145 de lei.

Daca ai achizitionat Noul cod rutier carte, atunci vei afla si detalii importante legate de pietoni, si aspecte legate de modul in care acestia trebuie sa circule in mod corect. De asemenea, amenzile pentru pietoni au crescut foarte mult in cazul in care acestia nu respecta regulile de circulatie sau semnalele pe care politistii le transmit.

Noul cod rutier 2019 aduce modificari si in ceea ce tine de societati sau transportatori, iar acestia pot ajunge sa plateasca amenzi de pana la 14500 lei, in cazul in care nu respecta anumite prevederi ale legii.

In cazul in care este depasita limita de viteza, atunci soferii trebuie sa se astepte la ce e mai rau din partea autoritatilor, caci atunci cand este depasita viteza de 60 km/ h, se poate ajunge pana la o amenda de 9600 de lei.

Se recomanda achizitionarea unui exemplar din Noul cod rutier 2019, pentru a ajunge sa cunosti toate schimbarile pe care noul an le-a adus, astfel incat sa nu ajungi sa fi luat prin surprindere de politistii care indeamna la respectarea legii.


Previous Axis a lansat serverul pentru inregistrari video AXIS Camera Station S1116
Next Inele din argint cheia feminitatii oricarei femei