Nu este imposibil sa o iei de la capat


blogging

download

La inceputul anului, firma la care lucram de cateva luni bune a inceput sa dea afara din oameni si, la scurt timp, ne-a anuntat pe toti ca se inchide. A fost ca un soc. Nu stiam ce o sa fac. Eram obisnuita sa lucrez la birou. Asta facusem de cand terminasem facultatea. Mai mult, aveam o familie si rate in banca ca tot romanul. Si depasisem deja varsta de 35 de ani. Oricine stie ca, dupa aceasta varsta, este mai greu sa te angajezi.

Am fost la cateva interviuri insa imi ofereau salarii foarte mici care nu-mi ajungeau nici macar cat sa imi acopar facturile si rata in banca. Sotul a zis sa stau linistita ca ma va sprijini si va face el ore suplimentare pana imi gasesc eu ceva decent. Eu, insa, nu eram atat de calma. Mi se parea ca fiecare zi care trece mai adauga o bila neagra in curriculum vitae pe care il prezentam angajatorilor.

Erau foarte multe job-uri pe platformele de specialitate dar pentru domenii in care eu nu lucrasem si nu aveam nicio calificare. Salariile pentru astfel de job-uri era foarte bune. Intr-o seara, in timp ce stateam cu sotul meu la o discutie pe balcon, i-am spus daca nu cumva o fi prea tarziu ca sa ma recalific sau sa ma perfectionez in ceva anume. Atunci, el a zis ca niciodata nu este prea tarziu si m-a intrebat ce anume as vrea sa fac. I-am raspuns ca nu stiu si ar fi bine sa cautam pe net un site care sa ne ofere cursuri autorizate si unde pot sa fac ceva care mi s-ar potrivi.

Asa am ajuns pe cursuriautorizate.eu. Este o platforma unde puteti gasi cursuri de perfectionare si recalificare in toata tara si in diverse domenii de activitate. Dintre acestea amintesc: administrator pentru pensiune turistica, agent de securitate, apicultor, arhivar, agent de vanzari, babysitter, barman, brutar, patiser, camerista, contabil, expert achizitii publice, frizer, infirmiera, manager proiect, viticultor, zidar si multe altele. Am fost surpirnsa sa vad ca au si cursuri pentru limbi straine, unele din ele chiar foarte cautate. Eu am decis insa sa fac un curs de formator.

Imi doream sa ajut oamenii, sa le ofer trainig-uri asa ca mi s-a parut ca asta mi se potriveste cel mai bine, mai ales ca absolvisem o Facultate de Limbi Straine si meseria mea de baza era aceea de profesor.

Am sunat, am vazut cand era urmatorul curs disponibil in orasul meu si nu am ezitat sa ma inscriu. Pot sa va spun ca acest curs este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si se adreseaza tuturor celor care isi doreasca sa intre in tainele predarii, training-urilor, workshop-urilor, intr-o maniera cat mai profesionista.

Au fost in total 40 de ore de curs, suficiente cat sa ma ajute sa invat mici secrete si tactici de abordare a subiectelor precum si cum sa imi pregatesc slide-uri si prezentari. A fost o experienta minunata in urma careia am primit o diploma.
Ce fac acum? Tin training-uri pentru multinationale si pot sa va spun ca nu e niciodata prea tarziu pentru a o lua de la capat.


Previous La clinica Megasmile.ro un implant dentar costa cat un dinte de portelan
Next Nu trece singur prin experiente funebre!