Prezentare pompe submersibile


blogging

Sunt convins ca toata lumea a auzit de pompe submersibile. Dar pentru cei ce nu stiu ce sunt sau cum functioneaza o sa detaliez putin mai jos.

Numele este destul de sugestiv, pompele submersibile sunt concepute pentru a functiona introduse in apa sau in fluidul ce se doreste a fi vehiculat de catre pompa. Probabil acest tip de pompe sunt printre cele mai raspandite ca si arii de utilizare: in fantani, puturi sau rezervoare, iazuri, piscini…Probabil oricine a auzit de 1pompe submersibile. 

Sa vedem avantajele folosirii pompelor submersibile

Avand in vedere faptul ca acest tip de pompe se foloseste prin introducerea lor totala in fluidul ce se doreste vehiculat, etanseitatea este pe primul loc, astfel nu vor exista probleme cu patrunderea apei in compartimentul interior ce gazduieste componentele pompei sau cu scurtcircuitarea acestora.

Un alt avantaj este modul de pompare al fluidului, in locul metodei de absorbtie, pompele submersibile folosesc presiunea directa pentru a pune fluidul in miscare, rezultatul fiind o distanta de pompare mult mai mare.

Dezavantajele folosirii pompelor submersibile pentru ca desi chiar daca sunt dispozitive destul de eficiente, prezinta si unele dezavantaje.

O potentiala problema o poate reprezenta uzura garniturii, astfel apa sau fluidul vehiculat poate intra in corpul pompei corodandu-l sau in cel mai rau caz stricand pompa.

Un alt dezavantaj il reprezinta schimbarea pompei in cazul in care aceasta se defecteaza. Impedimentul il reprezinta chiar unul dintre avantaje: submersia pompei.

Chiar daca la prima vedere pretul acestor pompe submersibile este mai ridicat fata de al pompelor nesubmersibile, dar avand in vedere avantajele si dezavantajele se va renta achizitionarea unei pompe submersibile.

In concluzie daca aveti nevoie de o pompa submersibila, luati in considerare consultarea unui distribuitor autorizat precum shop-einstal.ro, despre acest site era vorba ,  pentru alegerea optima a pompei in functie de necesitatile dumneavoastra.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Cum sa alegi un model de usi de interior
Next Iubeste animalele cu produse de la animalulfericit.ro!