Repatriere decedati Romania


Atunci cand va confruntati cu organizarea unei inmormantari, este de recomandat a avea in vedere un singur lucru prioritar. Decesul unei persoane apropiate trebuie sa fie mereu urmata de mentinerea constanta a luciditatii. Organizarea unei inmormantari reprezinta un procedeu destul de greu  dus pana la capat de unul singur, cu atat mai mult daca decesul membrului de familie a avut loc in strainatate.

Serviciile de repatriere decedati sunt o varianta indispensabila pentru acele momente in care sunte-ti ruda cu o persoana care a decedad intr-o tara straina, asta in contextul in care doriti ca o repatriere sa aiba loc.

Cele mai recente repoarte prezentate referitoare la migratia din Romania spre alte teritorii straine inregistreaza a doua cea mai mare crestere a diasporei. Mai exactRomania a inregistrat o crestere a migratiei de 7,3% pe an, in timpce pe locul trei se afla Polonia, cu 5,1%. Daca un membru al familiei sau o ruda indepartata de dumneavoastra a decedat intr-o tara straina, este bine sa aveti in vedere urmatoarele posibilitati:

Serviciul de transport funerar de persoane decedate in afara Romaniei, cat si serviciile de transport cetateni straini decedati de pe teritoriul Romaniei sunt foarte costisitoare. Indiferent de tara de unde corpul urmeaza a fi ridicat, conditiile de ridicare a persoanei decedate trebuie sa aiba loc  in cele mai stricte situatii de igiena si sigilare.

Transportul cu autovehicule funerare poate avea loc doar in momentul in care masinile sunt dotate la standarde europene, compania  de repatriere decedati are indatorirea de a se ocupa de pasaportul mortuar international, certificatul de deces international si nu in ultimul rand de autorizatiile de transport internationale.

De asemenea, repatrierea se face numai in sicriu de zinc, va sugeram sa acordati  atentie mare materialelor, transpontul decedatilor in tabla zincata este ilegala, iar sicriul de zinc trebuie sa contina si valvola in interiorul sau.

Sicriul de zinc necesita a fi introdus in cel de lemn, iar dimensiunile si grosimile prevazute de Uniunea Europeana trebuie si ele respectate. Sicriul este mereu insotit de placuta de identificare a persoanei decedate. Sigilarea sicriului de zinc cade in atributia companiei de repatrieri decedati.


Previous Magazinul online al copiilor fericiti – cu drag, De La Mamici
Next Sfaturi pentru intretinerea cea mai buna a ghetelor