Respectati minimele masuri de intretinere pentru o buna functionare a aerului conditionat


Practica masurilor de mentenanta pentru aparatele AC asigura o buna functionare a acestora, dar si mentinerea sanatatii omului. De aceea, va recomandam aparate de aer conditionat de buna calitate, fabricate de producatori renumiti.

Neglijand minimele masuri de mentenanta pentru un sistem AC, functionarea acestuia in viitor poate fi afectata. Simptomele deteriorarii se manifesta adesea prin scaderea eficientei si a presiunii, efecte care conduc si la diminuarea duratei de viata, precum si la un consum mai mare de energie.

Pentru a putea face fata temperaturilor toride din timpul verii, aparatele de aer conditionat sunt indispensabile, aceasta inventie fiind mai mult decat binevenita! Persoanele in varsta si cei care sufera de boli cardiace trebuie sa se fereasca pe cat posibil de caldura in exces. Din declaratiile cadrelor medicale abilitate, reiese ca filtrele speciale cu care sunt prevazute noile aparate de aer conditionat din generatia Inverter pot ameliora unele afectiuni, intrucat acestea joaca un rol important in eliminarea factorilor de poluare, bacteriilor, prafului si a diferitor microoroganisme care pot provoca alergii, crize astmatice etc. Paradoxal, nerespectarea unor minime masuri de intretinere a aparatelor de climatizare folosite abuziv poate, insa, duce la o serie de infectii (probleme respiratorii, otita, rinita), raceala etc.

Expertii in domeniul aerului conditionat ne atrag atentia ca unele componente din structura unui aparat AC pot fi expuse umiditatii si, daca nu beneficiaza de o curatare periodica, pot deveni mediul propice dezvoltarii de agenti patogeni periculosi.
In concluzie, pentru a impiedica formarea de germeni, spori de ciuperci etc., sectiunea din ghidul utilizatorului dedicata mentenantei trebuie citita si recomandarile de acolo puse in practica de catre utilizatori. Instructiunile de folosire pentru mai multe aparate de climatizare aduc in vedere inlocuirea, daca este necesar, a filtrelor din aerul conditionat, in mod periodic. Totodata, va recomandam sa evitati socul termic datorat schimbarii bruste de la foarte cald la foarte rece, curatarea corespunzatoare a filtrelor si furtunului de evacuare si a altor componente, in functie de fiecare tip de aparat.

In plus, veti da dovada de responsabilitate pentru protejarea mediul inconjurator, alegand un aparat de aer conditionat dotat cu agent refrigerant R-410, noul standard impus de normele in vigoare.
Ca ultima recomandare, va reamintim sa alegeti aparate de aer conditionat provenind de la distribuitori autorizati, precum firma noastra, Sc Aquarys Srl, care comercializeaza sisteme split si multisplit Gree, Osaka etc., casete de tavan cu Inverter Midea, aparate de climatizare tip coloana, convertibile de podea / tavan, ducturi pentru tubulatura si multe altele, toate aceste aparate oferite spre comercializare respectand cu strictete standardele europene in vigoare.

Previous Ergodesign.ro – mobila de calitate pentru o locuinta moderna
Next Cautand solutia potrivita pentru acoperisul casei tale