Simbolistica si indicatiile terapeutice ale pietrelor semipretioase verzi


blogging
Toate pietrele semipretioase au indicatii foarte importante, pe care medicina alternativa le-a acceptat si le-a folosit in scopuri curative. In cazul dezechilibrelor de origine fizica sau psihica, aceste pietre pot fi utilizate in scop terapeutic. Pietrele semipretioase poseda caracteristici diferite, in functie de culoarea acestora. Corpul nostru are nevoie pentru echilibru de toate cele sapte culori ce apartin cercului cromatic: rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet. Fiecare culoare e asociata chakrelor, iar in randurile ce urmeaza vom vorbi despre indicatiile terapeutice pe care le au fascinantele pietre semipretioase verzi.

Inainte sa mentionam cateva pietre semipretioase verzi cunoscute, trebuie sa intelegem simbolistica culorii verzi: verdele ne reda neutralitatea, independenta si detasarea. Este punctul neutru in axa balantei cromatice (verdele se afla la mijlocul sirului chakrelor). De asemenea, reprezinta culoarea vegetatiei, a trezirii la viata, a tineretii – e asociata zeului Osiris, patron al reinvierii si al nemuririi si sugereaza nevoia de echilibru, de a avea spatiu, de a trai intr-un mediu natural, nevoia de libertate, de independenta si autonomie. Nici proprietatile acestei culori nu trebuie trecute cu vederea: este echilibrant, neutralizant, homeostatic, deparazitant, antibiotic.

Dupa ce intelegem proprietatea culorii verzi, haideti sa trecem in revista si cele mai cunoscute pietre semipretioase de culoare verde, sa aflam si proprietatile acestora:

  1. Probabil cea mai cunoscuta piatra, de culoare verde, este jadul. Jadul s-a dovedit eficient in deficiente de concentrare, memorare, afectiuni ale tractului digestiv si ale celui urinar, dezechilibrul glicemiei, afectiuni ale pielii si este indicat in cazurile de anemie sau stres. In plus, intareste sistemul imunitar si curata organismul de toxine. Puteti sa o purtati sub forma unui lantisor, bratari, cercei, inel sau ca atare (in geanta, buzunarul de la geaca si asa mai departe).
  2. O alta piatra, demna de mentionat, este si malachitul. Malachitul intervine favorabil in procesul de invatare si sporeste puterea de concentrare. Se crede ca are legatura directa cu emisferele cerebrale, pe care le influenteaza in functie de zona corpului pe care este aplicat (desi este indicat este sa fie purtat pe frunte).
  3. Smaraldul – smaraldul este o piatra celebra, cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Se spune despre acesta ca aduce viata, energie si bucurie. De asemenea, smaraldul neutralizeaza dezordinea provocata de boli. Purtat o perioada lunga de timp, mentine echilibrul mintal si indeparteaza bolile psihice. Efectele vor fi vizibile, daca il purtati asupra voastra pe perioade lungi de timp (de preferat in fiecare zi, mai putin atunci cand dormi).

Lista pietrelor semipretioase verzi este mult mai vasta, dar le-am trecut in revista doar pe trei dintre cele mai cunoscute. Acestea sunt ideale sa fie purtate sub forma de bijtuterii sau ca atare. Puteti sa faceti combinatii de culori sau sa purtati o culoare diferita in fiecare zi, ca sa puteti beneficia de energia pozitiva a tuturor culorilor.

Puteti opta pentru bijuterii realizate din pietre semipretioase – acestea reprezinta o alternativa ideala daca nu iti permiti diamante sau alt gen de bijuterii scumpe si totusi nu vrei sa apelezi la ceva sintetic. Efectul lor estetic este la fel de spectaculos si se potrivesc la o multime de stiluri si tinute. In plus, poti sa iti alegi pietrele in functie de preferintele personale in ceea ce priveste: culoarea preferata, personalitate, zodie, caracter si asa mai departe. Sunt foarte multe modele interesante care vor aduce ceva proaspat si nou fiecarei tinute. Nu vezi in fiecare zi (sau la oricine) asemenea bijuterii.

Daca foarte multe persoane poarta astfel de bijuterii, doar pentru rolul estetic, altii aleg sa le poarte pentru protectie, deoarece se presupune ca pietrele detin forte pozitive si pot aduce si fericire, in special in momente mai grele ale vietii. Unii oameni cred in puterile lor vindecatoare, altii sunt sceptici in ceea ce le priveste. Cu toate astea, sunt apreciate pentru ambele motive mentionate. Personal, eu cred in puterea si in energia pozitiva pe care pietrele semipretioase le au si aleg sa le port la orice tinuta.

Am fost genul de persoana care a avut tendinte depresive, dar cu ajutorul acestor pietre, am reusit sa trec peste si am avut parte de multe beneficii de castigat in urma deciziei de a-mi pune toata increderea in puterea pietrelor semipretioase. Datorita proprietatilor acestor pietre, oamenii nu mai au aceleasi sentimente de depresie si singuratate si reusesc sa depaseasca momentele grele din viata lor.


Previous Sa nu iti faci niciodata profesia in sila!
Next Atelier croitorie Bucuresti- vestimentatie eleganta cu stil