Stație de lucru vs desktop


workstation

Calculatoarele clasificate în mod obișnuit ca stații de lucru, au următoarele cinci funcții:

RAM ECC. Codul de corectare a erorilor de memorie face sistemul mai fiabil. Remediază erorile de memorie înainte de a afecta sănătatea sistemului, prevenind blocarea și reducând timpul de inactivitate.

Multe nuclee de procesor.Cu cât sunt mai multe nuclee ale procesorului, cu atât mai multă putere are stația grafică. Totuși, acest lucru nu garantează îmbunătățiri ale performanței. Software-ul pe care îl utilizezi trebuie să fie programat pentru a-l utiliza, apoi va oferi unele avantaje.

RAID (Array redundant al discurilor independente). RAID utilizează mai multe hard disk-uri interne pentru a stoca și prelucra datele tale. Există mai multe tipuri diferite de sisteme RAID. În funcție de tipul de sistem, poți termina cu mai multe discuri care îți gestionează datele sau cu discuri oglindite, ceea ce înseamnă că, dacă un disc nu reușește, celălalt va funcționa în continuare.

SSD.Unitățile de stare solidă care funcționează diferit de hard disk-urile obișnuite. Nu există piese mobile, deci există șanse mai mici de eșec fizic. De asemenea, sunt mai rapide. În fiecare an, există mai puține dezavantaje, costul scade, iar memoria este aproape la egalitate cu hard disk-urile obișnuite.

GPU optimizat.Având un GPU mai puternic înseamnă că procesorul tău trebuie să lucreze mai puțin la procesarea vizuală. În unele cazuri, GPU poate prelua o parte din încărcare de la procesor, făcând totul mai rapid. Dezavantajul este că GPU-urile high-end sunt scumpe.

Care este diferența dintre o stație de lucru și un computer desktop?

1. Cost. Majoritatea calculatoarelor de afaceri costă 500 $, în timp ce o stație de lucru performantă poate costa oriunde de la 1.500 USD la 3.000 USD. Însă, dacă optezi pentru configurare stație grafică refurbished, prețurile scad semnificativ.

2. Performanță. Un computer este suficient de puternic pentru a gestiona majoritatea sarcinilor, cum ar fi e-mail, navigarea pe Web și procesarea textelor. Stația de lucru are însă mai multă putere pentru a lucra cu sisteme CAD, animație, analiză de date și redări foto realiste, precum și pentru a crea și edita video și audio.

3. Durabilitate. Stația de lucru este menținută la un nivel mai înalt față de un computer obișnuit. Toate componentele (placă de bază, procesor, RAM, unități interne, plăci video etc.) sunt construite astfel încât, să poată fi încărcate la maxim pe parcursul zilei. În multe cazuri, stațiile de lucru lucrează la proiecte atunci când toți oamenii au plecat acasă. Acestea sunt lăsate să proceseze baze de date mari sau să creeze animații peste noapte.


Previous HUAWEI, companie prezentă în România din 2003, susține economia românească cu peste 200 de milioane de euro anual și contribuie la piața muncii cu peste 2.200 de joburi
Next 3 aspecte importante despre tranzitia batranilor de acasa la camin