Tratament endodontic


” Zambetul tau indulceste visele mele , asa cum spuma impodobeste valurile marii . ”

Cand dantura mea va fi de invidiat , atunci eu voi fi un star . Dimineata trebuie sa te trezesti zambind , iar ca ziua sa fie perfect zambetul tau trebuie sa fie si el perfect .

Endodontia se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare . In momentul in care mergem intr-un cabinet stomatologic , medicul isi ia masurile de igiena corespunzatoare si incepe un control amanuntit . In privinta mea ca si pacient , medicul nu si-a dat seama de prima data ca la nivelul maselei mele se stabilise o carie care imi eroda maseaua incet , incet . Dupa o radiografie dentara medicul s-a putut pronunta in privinta mea , caria imi erodase tot smaltul dintelui , ajungand astfel la camera pulpei dentare . Aceasta afectiune imi provoca dureri mari si insuportabile .

Diagnosticul cert  chiar si in cazurile in care afectiunile sunt de o finete mare precum : microfracturi si fracturi longitudinale ale dintelui , sunt imposibil de identificat intr-un cabinet fara aparatura .

Medicul de la ProDent Clinic mi-a spus ca unele proceduri sunt inaccesibile fara microscop . Procedurile moderne de endodontie folosesc aparatura si tratamente speciale , utilizate doar sub microscop .Un tratament endodontic presupune eliminarea completa a tot ce este in canal .

In cazul unei opratii realizate cu ajutorul unui microscop , unele tesuturi sunt mai putin traumatizate decat altele , iar asta duce la refacerea lor mai rapida .

Pentru o asemenea interventie trebuie cautat cu atentiu medicul care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale , un pret mic nu inseamna mereu cea mai buna calitate .


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Rochii de seara de la Trendylook.ro
Next Vrei modernitate in bucataria ta? Achizitioneaza o hota incorporabila!