Trei zile de post au efecte uimitoare asupra corpului


Trei zile de post sunt suficiente pentru ca regimul imunitar sa se poata regenera complet si pentru a se produce noi globule albe. Aceasta solutie este valabila si pentru batrani dupa cum se arata in studiile recente.

Avantajul este ca acum pe piata exista nenumarate tipuri de produse de post  din care oamenii au de unde sa aleaga, nemaifiind limitati asa cum se intampla in trecut la doua trei produse. Cea mai grea perioada de post era cea din iarna pentru ca lipsa legumelor si a fructelor facea ca oamenii sa aiba la dispozitie foarte putine alimente motiv pentru care erau tentati sa renunte rapid la ideea de a tine post.

Pamenii de stiinta au descoperit ca sistemul imunitar se regenereaza dupa trei sile de post. Faptul ca organismul se infometeaza pentru 72 de ore stimuleaza celulele pentru ca acestea sa produca noi globule albe. Lucrul acesta poate ajuta persoanele in varsta cu un sistem imunitar mai putin eficient. De asemenea, trei zile de post sunt benefice si pentru cei care au sistemul imunitar afectat asa cum se intampla in cazul celor care fac chimioterapie.

O veste buna este ca organismul nu se va multumi doar sa produca globule albe. Pe tot parcursul postului corpul elimina celulele imbatranite si celulele afectate. In timpul fiecarei perioade de post acest nou aflux de leuciocite va duce la regenerarea intregului sistem imunitar.

Au fost efectuate mai multe studii pe voluntari care au tinut post cate 4 zile la o perioada de 6 luni. Specialistii au putu observa ca postul ajuta la inhibarea enzimei PKA, care este asociata cu imbatranirea si care favorizeaza riscul de aparitie a cancerului si a proliferarii celulare necontrolate.

Stiind toate acestea este bine ca macar o data pe an sa se tina aceste trei zile de post. Pentru persoanele care pot si vor sa tina post o perioada mai lunga se recomanda moderatie. O perioada foarte lunga de post poate avea un efect opus asupra organismului motiv pentru care este bine sa se faca pauze in care alimentatia sa revina la normal pentru a evita aparitia carentelor.


Previous Indrazneste sa iti cumperi ce iti doresti
Next Cântarele industriale – o necesitate