Tu cum iti pregatesti masina pentru vara?Cum vine frigul cum apar si o multime de lucru pe care trebuie sa le facem pentru ca masina noastra sa functioneze perfect. Ne verificam bateriile, schimbam anvelopele, stergatoarele de parbriz si antigelul si ne echipam cu lopata, lanturi si tot felul de alte accesorii care sa ne ajute sa ne dezapezim masina.
Dar ce facem atunci cand vine vara? Gata am scapat si nu mai avem nici o grija? Ei bine trebuie sa ne pregatim masinile si pentru sezonul cald. Supraincalzirea este una din cele mai comune probleme care apar pe timpul verii, de aceea trebuie sa ferifici radiatorul si temperatura motorului. De asemenea trebuie sa stii ca pe timpul verii este absolul necesar sa schimbi sau completezi uleiul o data la 5 mii de kilometri.
O alta problema care poate aparea este folosirea aerului conditionat. Pe timpul iernii nu prea il folosim, chiar daca el ajuta greamurile sa se incalzeasca si sa se dezghete mai repede, si desi e indicat sa il pornim pentru cateva minute o data la cateva saptamani putini dintre noi facem acest lucru. Cand vine vara este indicat sa verifici daca nu cumva ai nevoie de o incarcarefreon auto.
Freonul este o substanta/ compus chimic care este folosit la toate sistemele de aer conditionat, inclusiv la frigidere, congelatoare, etc. Freonul este inodor, incolor si neinflamabil si are ca si rol transformarea aerului cald in aer rece. Si nu e asa ca pe timpul verii ne face bine? Cand afara sunt 30 de grade parca nici nu am mai cobora din masina, ca asa tare bine e.
Daca simti ca sistemul de aer conditionat al masinii tale nu mai functioneaza asa de bine cum obisnuia sa o daca, ar trebui sa faci imediat o vizita la un service autorizat sa verifice daca nu cumva ai nevoie de o incarcare sau o inlocuire completa a freonului. Aceasta este o operatiune simpla si care nu dureaza mult. Ea se realizeaza cu ajutorul unui aparat profesional. Acest aparat este cababil sa indice exact cantitatea de freon de care sistemul de aer conditionat al masinii tale are nevoie pentru a functiona perfect. Informatiile de care acesta are nevoie sunt marca masinii si anul de fabricatie. Dupa ce s-a stabilit cantitatea necesara se va extrage feonul si uleiul deja existent in sistemul de climatizare, se vor elimina impuritatile, dar si umiditatea deja existente in sistemul AC. Ultimul pas este verificarea, acest pas se realizeaza cu ajutorul unor ochelari speciali si cu o lampa UV si se cauta eventualele scurgeri. O asemenea operatiune dureaza aproximativ 30 de minute, dar difera de un service auto la un altul.
Chiar daca sistemul de aer contitionat merge bine, trebuie sa stii ca este indicat sa faci o reincarcare cu freon auto o data la doi ani, iar daca sistemul de aer conditionat sufera modificari, indiferent cat de minora ar parea este obligatoriu sa se execute aceasta incarcare cu freon.
Daca vrei sa treci cat mai usor peste zilele ingrozitor de calde de vara, ar trebui sa te asiguri ca sistemul de aer conditionat al masinii tale functioneaza perfect.


Previous Pixuri personalizate in lupta pentru sanatate
Next Când și de ce se folosește sablarea cu nisip