Un weekend la Brasov


orasul Brasov

Unii ar spune despre Brasov ca este capitala Ardealului sau, in cel mai rau caz, ca e al doilea oras din Ardeal, imediat dupa Cluj. Pentru cine n-a calcat niciodata in orasul de la poalele Tampei, e bine de stiut ca obiectivele turistice din oras sunt destul de numoaroase, asta pe langa faptul ca orasul este destul de intins.

Principalele atractii turistice din oras, nu neaparat in ordinea importantei: Biserica Neagra, Pietrele lui Solomon, Piata Sfatului, cea mai ingusta strada din lume si nu in ultimul rand, statiunea Poiana Brasov, considerate a fi cartier al orasului, asta in ciuda faptului ca este situata la cativa kilometri distanta fata de oras.

In functie de timpul ales, turistii pot vizita toate punctele de atractie. E bine de stiut ca ele nu pot fi vizitate intr-o singura zi. Asta nu e neaparat o problema pentru cei care planuiesc sa petreaca mai mult timp in oras, intrucat oferta hotelurilor din Brasov este destul de bogata si contine unitati de cazare cu tarife pentru toate buzunarele.

Poiana Brasov, un must-do pentru schiori

In ciuda faptului ca vor exista mereu nemultumiti, daca planuiti sa ajungeti la poalele Tampei, trebuie neaparat sa ajungeti si in “Poiana”. Uneori, indeosebi in weekend si in timpul vacantei de iarna, e teribil de aglomerat, insa din punct de vedere al serviciilor, se poate spune ca cele mai multe sunt ireprosabile. Nu o spun doar hotelierii, ci si cei din presa de travel si chiar si unele dintre cotidianele cele mai prestigioase ale lumii. In 2008, de exemplu, Poiana Brasov a fost numita de catre cotidianul telegraph.co.uk, cel mai respectat ziar din UK, drept cea mai accesibila statiune montana pentru practicarea sporturilor de iarna, ba chiar mai mult, exista niste voci care spun ca aici se vor organiza Jocurile Olimpice de Iarna din 2020.

Oferta de cazare este bogata si aici, insa asta chiar nu constituie o problema. In caz ca turistii nu gasesc locuri de cazare libere, orasul e doar la cativa kilometri distanta, iar hotelurile din Brasov sunt destul de numeroase.

Biserica Neagra si Piata Sfatului

Aceste 2 obiective sunt elemente-emblema ale Brasovului. Prima a fost construita incepand cu anul 1380 si a purtat initial denumirea de Biserica Sfintei Maria (denumirea actuala dateaza din 1689, atunci cand catedrala a fost partial distrusa). Astazi este cea mai reprezentativa biserica greco-catolica si are o capacitate de circa 5000 de oameni.

Cat despre Piata Sfatului, pe vremuri, acest loc era locul in care comerciantii isi expuneau produsele, fiind de drept o piata. Astazi este considerata a fi centrul cultural al orasului si totodata locul din care se poate ajunge cel mai usor la cele mai importante obiective turistice din Brasov.


Avatar

Ionut Cosmin

Previous Recomandare - Hotel Prahova Saturn
Next Da-te-n dragostea mea